1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 20 º

Companii

OMV a început să producă petrol în Noua Zeelandă

Grupul energetic austriac OMV a anunţat luni că a demarat producţia de petrol la câmpul petrolifer Maari, amplasat la 80 de kilometri de coasta Noii Zeelande, informează un comunicat de presă.

01 dec, 2014 | Agerpres

Capacitatea de producţie este estimată la 4.500 de barili de ţiţei pe zi. Pentru acest proiect, care prevede în total forarea a cinci puţuri, OMV va face investiţii de aproximativ 205 milioane de euro, scrie Agerpres.

'Este o mare performanţă să revitalizezi un câmp existent. Condiţiile în Marea Tasmaniei sunt dificile, dar echipa a reuşit să ducă la capăt proiectul. Producţia suplimentară de la Maari va îmbunătăţi eficienţa şi va reduce costul operaţional per baril', a declarat Jaap Huijskes, responsabil pentru explorare şi producţie în boardul OMV.

OMV New Zealand Ltd deţine 69% din acţiunile Maari Joint Venture (JV). Ceilalţi parteneri sunt Todd Maari Ltd (16%), Horizon Oil International Ltd (10%) şi Cue Taranaki Pty Ltd (5%).

Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01%. Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO