1EUR = 4.7764 RON | Bucureşti 8 º

Companii

OMV îşi extinde portofoliul în Insula Madagascar

Compania austriacă OMV, proprietarul Petrom, a anunţat că demarează operaţiuni în două blocuri pe uscat din Madagascar, după ce a semnat un contract de explorare cu Tullow, companie africană specializată în explorare, se arată într-un comunicat al OMV.

30 apr, 2014 | Agerpres

Tranzacţia se încadrează în strategia OMV de dezvoltare a operaţiunilor upstream, precizează comunicatul.

'Dezvoltarea activităţilor de explorare în regiunea Africii Subsahariene face parte din strategia OMV. Primii paşi au fost realizaţi prin demararea operaţiunilor în zona extrateritorială a Insulei Madagascar, iar de curând, în Gabon şi Namibia. Ne bucurăm să anunţăm încă un contract de explorare, de această dată în zona teritorială a Insulei Madagascar', a declarat Jaap Huijskes, membru al Consiliului Director al OMV, responsabil cu activitatea de Explorare şi Producţie.

Prin acest acord, OMV îşi extinde prezenţa în Madagascar la o suprafaţă de explorare teritorială de peste 14.000 km.

'OMV va achiziţiona o participaţie de 35% în blocul 3.109 (Mandabe) şi blocul 3.111 (Berenty). Tullow va deţine o cotă de 65% şi va continua să activeze ca operator. Activităţile de achiziţie seismică 2D în blocul 3109 se vor desfăşura pe parcursul anului 2014. Prima sondă din blocul 3.111 va fi forată în primul trimestru al anului 2015', mai precizează comunicatul.

În cadrul campaniei de explorare în desfăşurare în baza acestor permise, OMV va participa la achiziţii seismice 2D viitoare în blocul Mandabe, precum şi la forarea primei sonde din blocul Berenty.

În prezent, tranzacţia este supusă procesului de aprobare de către Guvernul din Madagascar.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO