OMV: Livrările de gaze ruseşti către Austria sunt în limite normale

Volumul livrărilor de gaze naturale către Austria este normal, a anunţat, miercuri, un purtător de cuvânt al grupului energetic austriac OMV, întrebat despre limitarea furnizării de gaze ruseşti către Polonia, transmite Reuters.
Economica.net - joi, 11 sept. 2014, 06:11
OMV: Livrările de gaze ruseşti către Austria sunt în limite normale

‘Situaţia furnizării de gaze naturale în Austria este normală. Livrările de la partenerul nostru rus sunt în limite normale’, a afirmat purtătorul de cuvânt al OMV.

Polonia a încetat să mai livreze gaze naturale în sistem invers către Ucraina, din cauza restricţiilor impuse de monopolul gazului rusesc Gazprom, a declarat, miercuri, directorul operatorului de transport al gazelor din Ucraina, Ukrtransgas, Igor Prokopiv.

‘Astăzi, Federaţia Rusă a început să restrângă furnizarea de gaze naturale către Polonia în ideea de a întrerupte livrările în sistem invers dinspre Polonia. La ora locală 2,00 p.m. (11,00 GMT), Polonia a oprit livrările în sistem invers, de aproape 4 milioane de metri cubi pe zi, spre Ucraina’, a afirmat Igor Prokopiv.

Anterior, compania energetică poloneză PGNiG a anunţat că luni compania a primit de la Gazprom o cantitate de gaze mai redusă cu aproximativ 20% faţă de cea contractată, iar marţi livrările au fost mai mici cu aproximativ 24%. Cu toate acestea, PGNiG a subliniat că furnizarea de gaze naturale către clienţii companiei se desfăşoară fără probleme.

În schimb, operatorul slovac Eustream a anunţat că livrează în continuare gaze naturale ruseşti în sistem invers din Slovacia în Ucraina.

‘La ora 14,00 CET, staţia compresor de la Velke Kapusany, prin care gazul rusesc este livrat pe teritoriul Ucrainei, funcţiona în mod normal. Nu s-au înregistrat perturbări majore în furnizarea de combustibil’, a declarat purtătorul de cuvânt al Eustream, Vahram Chuguryan.

Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01%. Ministerul Economiei deţine 20,64% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 20,11%, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare 2,03% iar 6,21% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti. Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Rafinare şi Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale şi Energie.

Te-ar mai putea interesa și
Grupări armate din Gaza au furat 66 de milioane de euro de la Banca Palestinei, în urma unei serii de jafuri care au avut loc în aprilie
Grupări armate din Gaza au furat 66 de milioane de euro de la Banca Palestinei, în urma unei serii de jafuri care au avut ...
Forțe armate palestiniene, dintre care una pretinde că face parte din gruparea islamistă Hamas, au furat luna trecută un total de 66 de milioane de euro din seifurile mai multor sucursale bancare......
După Germania și Cehia, Polonia anunță la rândul său că a fost vizată de un atac cibernetic de proveniență rusă
După Germania și Cehia, Polonia anunță la rândul său că a fost vizată de un atac cibernetic de proveniență rusă
Polonia a anunţat că a fost la rândul său vizată de presupuse atacuri cibernetice atribuite unui grup rus numit APT28, ...
Nicușor Dan anunță că tramvaiele de pe linia 41 vor circula până la ora trei în noaptea de Înviere
Nicușor Dan anunță că tramvaiele de pe linia 41 vor circula până la ora trei în noaptea de Înviere
În noaptea de Înviere, linia de tramvai 41 va avea un program de funcţionare prelungit, până la ora 03.00, pentru a ...
Antony Blinken: Washingtonul vrea să ofere statelor insulare din Pacific o ofertă mai bună decât cea chineză
Antony Blinken: Washingtonul vrea să ofere statelor insulare din Pacific o ofertă mai bună decât cea chineză
Statele Unite vor să ofere insulelor din Pacific o "alegere mai bună" decât China, chiar dacă Washingtonul singur nu ...