1EUR = 4.8336 RON | Bucureşti 33 º

Companii

OMV lucrează la un nou proiect "Nabucco": Gaze din Rusia prin Turcia - presă

Proiectul gazoductului 'Nabucco', care a fost abandonat în 2013, ar putea fi reînviat, susţine un articol publicat joi în cotidianul austriac 'Die Presse', potrivit căruia se analizează posibilitatea unui 'nou Nabucco' iar diferenţa faţă de cel vechi este că în loc să aducă gaze naturale din regiunea Mării Caspice, noua conductă va transporta gaze naturale din Rusia prin Turcia.

12 iun, 2015 | Agerpres

Citând mai multe surse din interiorul grupului austriac OMV, 'Die Presse' susţine că de noul proiect ar urma să se ocupe fostul director general al consorţiului Nabucco, Reinhard Mitschek.

OMV a refuzat să facă orice comentarii însă grupul rus Gazprom a publicat pe pagina sa de Internet o fotografie din data de 3 iunie de la o întâlnire în care viitorul CEO de la OMV, Rainer Seele, şi directorul general de la Gazprom, Alexei Miller, au discutat despre 'cooperarea viitoare'. În fotografie este prezent şi Reinhard Mitschek.

La finele lui 2014, Rusia a anunţat că renunţă la proiectul South Stream care urma să ajungă până la Viena urmând să construiască Turkish Stream care se va opri la frontiera dintre Turcia şi Grecia. De la acest punct ar trebui ca Uniunea Europeană să se organizeze şi să construiască 'noul Nabucco'. Graţie expertizei dobândite cu primul proiect Nabucco, grupul OMV are un avantaj competitiv, susţine 'Die Presse'.

La mijlocul anului 2013, consorţiul Shah Deniz a ales proiectul gazoductului Trans Adriatic Pipeline (TAP) pentru transportul gazelor naturale din regiunea Mării Caspice spre Europa via Grecia şi Italia. Nabucco Vest şi Trans-Adriatic Pipeline erau singurele două proiecte care concurau pentru furnizarea de gaze naturale din Azerbaidjan în Europa. Printre acţionarii proiectului Nabucco se număra şi compania românească Transgaz.

Agerpres

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO