OMV Petrom a finalizat modernizarea depozitului de carburanţi de la Arad, al doilea cel mai mare din ţară

OMV Petrom a finalizat modernizarea depozitului de carburanţi de la Arad, cel mai mare din Vestul României şi al doilea cel mai mare din ţară. Proiectul a presupus investiții de aproape 19 milioane de euro. Terminalul de la Arad are o capacitate de depozitare de peste 32.000 metri cubi, echivalent cu peste 550.000 de plinuri auto. Depozitul răspunde în principal nevoii de carburanţi din judeţele din vestul României - Arad, Bihor, Timiş, Hunedoara.
Economica.net - mar, 21 mai 2019, 10:37
OMV Petrom a finalizat modernizarea depozitului de carburanţi de la Arad, al doilea cel mai mare din ţară

”Odată cu modernizarea depozitului de carburanți de la Arad, încheiem programul de optimizare a infrastructurii pentru depozitarea carburanților. Programul a vizat concentrarea operațiunilor în șase depozite mari pe teritoriul țării și a presupus investiții de aproximativ 145 de milioane de euro în ultimii 12 ani”, a declarat Radu Căprău, membru al directoratului OMV Petrom responsabil de Downstream Oil.

Depozitul de la Arad este unul dintre cele mai moderne și sigure terminale pentru produse petroliere din Europa, dispunând de cele mai bune tehnologii în domeniu la nivel internațional. Depozitul, care se întinde pe o suprafață de peste 50.000 de metri pătrați include 5 rezervoare de carburanți modernizate.

În cadrul proiectului, au fost implementate tehnologii moderne pentru automatizarea gestiunii și a livrărilor de carburanți, dar și cele mai bune sisteme disponibile pentru protecția împotriva incendiilor și pentru reducerea impactului asupra mediului.

Lucrările de construcţii au inclus modernizarea a 5 rezervoare de depozitare carburanţi, instalarea a aproape 12 kilometri de conducte noi, turnarea a aproximativ 6.500 de metri cubi de beton şi lucrări de modernizare pentru 2 kilometri de cale ferată care deservesc depozitul.

Programul de optimizare a infrastructurii de depozitare a carburanților a fost demarat în 2007 și a necesitat investiții de aproximativ 145 de milioane de euro. În cadrul programului, au fost construite trei depozite noi, la Jilava, Brazi și Ișalnița și au fost modernizate alte trei depozite – la Bacău, Cluj și Arad. Acestea au o capacitate cumulată de 119.000 de metri cubi și acoperă geografic întregul teritoriu al României, răspunzând astfel nevoii de mobilitate la nivel național.

OMV Petrom a investit aproximativ 145 de milioane de euro începând din 2007 pentru modernizarea infrastructurii de depozitare și livrare a carburanților din România.

Te-ar mai putea interesa și
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Capacitățile de generare de energie regenerabilă sunt aproape de pragul de 4.000 GW, adică 4.000.000 MW iar jumătate din ele sunt în Asia....
Cheltuielile turiștilor care vizitează Bulgaria în acest an ar putea să fie mai mari cu 10-15% față de 2023
Cheltuielile turiștilor care vizitează Bulgaria în acest an ar putea să fie mai mari cu 10-15% față de 2023
În condiţiile în care sărbătorile din luna mai marchează debutul turismului la Marea Neagră, bulgarii şi turiştii ...
Marcel Boloș: Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională. Antreprenorii și autoritățile locale au la dipoziție 12,5 miliarde de lei
Marcel Boloș: Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională. Antreprenorii și autoritățile locale au ...
Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională şi se pot demara procedurile pentru ca de la începutul lunii ...
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Veniturile Greciei din turism au crescut în primele două luni din acest an cu 24,5%, arată datele oficiale publicate vineri, ...