1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 2 º

Companii

OMV Petrom a inaugurat primele două benzinării mobile, pe autostrada A1

Compania OMV Petrom a inaugurat primele două staţii de alimentare mobile, pe autostrada A1, segmentul Orăştie-Sibiu, la km 76, a anunţat joi compania petrolieră, cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din sud-estul Europei.

29 oct, 2015 | ECONOMICA.net

Benzinăriile sunt operate sub brandul Petrom şi au fost deschise în spaţiile concesionate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) în luna iulie. Primele două staţii se află în apropierea localităţii Cristian, la circa 12 km de oraşul Sibiu.

Fiecare benzinărie este prevăzută cu o zonă de alimentare cu carburanţi şi cu o zonă de magazin şi este dotată cu trei pompe la care sunt disponibile patru tipuri de carburanţi. Una dintre pompe este de tip rapid, pentru alimentarea TIR-urilor.

Citeste si: Motorină la 4,7 lei pe litru. Cu cât s-au ieftinit carburanţii în ultima luna

'Noile staţii mobile răspund unor nevoi variate, oferind atât carburanţi, cât şi o gamă largă de produse non-oil. Sperăm ca până la sfârşitul lunii noiembrie să inaugurăm încă opt staţii mobile în spaţiile de servicii de pe autostrăzi', a declarat Adrian Nicolaescu, retail manager în cadrul OMV Petrom.

OMV Petrom a aplicat un nou concept pentru noile staţii Petrom concesionate pe autostrăzi, conform cerinţelor CNADNR. Noile staţii mobile sunt de tip modular, prefabricat. Ele au fost transportate şi amplasate în punctele în care vor funcţiona, fără a necesita lucrări suplimentare de construcţie şi amenajare.

Clienţii vor putea opta la pompă pentru unul dintre cele patru tipuri de carburanţi disponibili: benzină standard, benzină Extra 99, motorină standard sau motorină Extra.

În luna iulie, OMV Petrom a anunţat că a câştigat licitaţia pentru construirea a zece benzinării în cinci zone de servicii de pe noile autostrăzi - pe autostrada Nădlac-Arad (A1), km 26, pe autostrada Orăştie-Sibiu (A1), km 20, pe autostrada Orăştie-Sibiu (A1), km 76, pe autostrada Medgidia-Constanţa (A2), km 186, pe autostrada Lugoj-Deva (A1), la km 21.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 66 milioane bep în 2014. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW şi un parc eolian de 45 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pieţele din România şi ţările învecinate prin intermediul a circa 780 benzinării, la sfârşitul lui 2014.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO