1EUR = 4.7800 RON | Bucureşti 10 º

Companii

OMV Petrom: Centrala electrică de la Brazi a fost repornită

OMV Petrom a reluat operaţiunile la centrala electrică de la Brazi pe 5 iulie 2017, după ce unitatea a trecut de testele corespunzătoare, a anunţat compania.

05 iul, 2017 | ECONOMICA.net

Transformatorul turbinei pe abur a suferit o defecţiune în luna aprilie a acestui an, iar transformatorul unei turbine de gaz a fost şi el defect, astfel că centrala electrică de la Brazi a fost închisă.

După înlocuirea transformatorului turbinei cu abur, unitatea şi-a reluat activitatea şi este disponibilă la jumătate din capacitate, adică 420 MW.

Centrala va fi la capacitate maximă în luna octombrie după ce va fi înlocuit şi transformatorul turbinei pe gaz, a anunţat OMV Petrom.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 64 milioane bep în 2016. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW şi un parc eolian de 45 MW.

Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pieţele din România şi ţările învecinate prin intermediul a 784 de benzinării, la sfârşitul lui 2016, sub două branduri, OMV şi Petrom.

OMV, companie industrială listată în Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64%, Fondul Proprietatea deţine 12,57%, iar 15,78% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO