OMV Petrom și Mastercard colaborează pentru a livra în următoarea lună 24.000 de pachete cu alimente către 5 spitale din București și Prahova

Un număr de 24.000 de pachete alimentare preparate în staţiile OMV vor ajunge, în următoarea lună, la cadrele medicale din spitalele Grigore Alexandrescu, Floreasca, Sfântul Ioan, Colentina şi Spitalul Judeţean Prahova, a anunţat, vineri, OMV Petrom, într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.
Economica.net - vin, 10 apr. 2020, 13:50
OMV Petrom și Mastercard colaborează pentru a livra în următoarea lună 24.000 de pachete cu alimente către 5 spitale din București și Prahova

Iniţiativa este sprijinită de Mastercard, iar livrările pachetelor alimentare Viva Lunch Box se vor face zilnic de foodpanda, cu personal calificat.

„OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, continuă să sprijine eforturile cadrelor medicale în lupta cu pandemia de coronavirus, împreună cu Mastercard, în calitate de partener principal. În următoarea lună, pe durata stării de urgenţă, cinci spitale din Bucureşti şi Ploieşti vor primi, în total, 24.000 de pachete cu produse alimentare VIVA Lunch Box din staţiile de carburanţi OMV. Pachetele cu alimente VIVA Lunch Box vor fi livrate zilnic de foodpanda, cu personal dedicat special pentru această iniţiativă, în spitalele Grigore Alexandrescu, Floreasca, Sfântul Ioan, Colentina şi Spitalul Judeţean Prahova. Acestea vor fi preluate din staţiile de carburanţi OMV aflate în proximitatea celor cinci spitale”, se arată în comunicatul citat.

Pachetele Viva Lunch Box, distribuite din staţiile OMV cu respectarea strictă a normelor de igienă privind siguranţa alimentară şi a măsurilor de siguranţă recomandate de Ministerul Sănătăţii, conţin câte un sandwich, o sticlă de apă plată de 500 ml, un măr şi un desert.

„În plus, Mastercard va lansa o nouă iniţiativă de promovare a plăţilor contactless în staţiile OMV. Plăţile contactless, cu cardul sau cu mobilul, asigură un nivel superior de siguranţă şi securitate, şi, totodată, pot proteja sănătatea angajaţilor şi clienţilor”, menţionează companie de energie.

Potrivit sursei citate, prin intermediul Crucii Roşii Române, OMV Petrom a contribuit la dotarea a 10 spitale cu echipamente iPonatic şi kit-uri de testare pentru diagnosticare rapidă COVID-19. Totodată, prin acţiuni locale, s-au distribuit către şapte spitale din Bucureşti şi Ploieşti, aparate de cafea, cafeaua Viva, biscuiţi şi apă plată.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de 55,4 milioane bep, în 2019. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone, anual, şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW.

Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România şi în ţările învecinate prin intermediul a 793 de benzinării, la sfârşitul lui 2019, sub două branduri, OMV şi Petrom.

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,011% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, deţine 20,639% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea o cotă de 9,998%, iar 18,352% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi pe Bursa de Valori Londra.

În perioada 2005 – 2019, OMV Petrom a virat către bugetul de stat al României 30,4 miliarde de euro, reprezentând taxe, impozite şi dividende plătite.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada A7 Ploiești – Buzău: Parapet lateral, montat pe primii 10 kilometri ai lotului 2 VIDEO
Autostrada A7 Ploiești – Buzău: Parapet lateral, montat pe primii 10 kilometri ai lotului 2 VIDEO
Secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu a publicat duminică imagini cu lotul 2 Mizil - Pietroasele din Autostrada Ploiești - Buzău (A7), unde a fost montat parapet lateral pe......
CNAIR impune luni restricţii de tonaj pe drumuri naţionale şi autostrăzi, din cauza caniculei
CNAIR impune luni restricţii de tonaj pe drumuri naţionale şi autostrăzi, din cauza caniculei
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va impune, luni, restricţii de tonaj pe sectoarele ...
Inteligenţa Artificială va înlocui unele părţi ale procesului de angajare
Inteligenţa Artificială va înlocui unele părţi ale procesului de angajare
Aproximativ 85% dintre recrutorii globali cred că Inteligenţa Artificială (AI) este o tehnologie utilă care va înlocui ...
Seceta pedologică în cutura grâului de toamnă ajunge şi în Banat
Seceta pedologică în cutura grâului de toamnă ajunge şi în Banat
Seceta pedologică în cultura grâului de toamnă se extinde şi în Banat, aprovizionarea cu apă a solului prezentând ...