1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti 21 º

Companii

OMV Petrom a ieftinit carburanţii

OMV Petrom, liderul pieţei de distribuţie a carburanţilor, a redus din nou preţurile carburanţilor vânduţi în reţeaua proprie de benzinării. Doar în luna decembrie au fost operate şase ieftiniri. În total, în această lună, preţurile au coborât cu 31 de bani la benzină şi 28 de bani la motorină.

15 dec, 2014 | ECONOMICA.net

OMV Petrom a redus, începând cu 16 decembrie , ora 00.00, preţurile la benzina şi motorina vândute în staţiile proprii, cu nouă, respectiv şapte bani pe litru.

După ieftiniri, la staţia Petrom de pe strada Braşov din Bucureşti, de exemplu, benzina de 95 costă 5,34 lei pe litru, iar benzina extra 99 are un preţ de 5,81 lei pe litru. Motorina standard costă 5,57 lei pe litru. Motorina extra are un preţ de 5,85 lei/litrul.

Ultima ieftinire a fost operată pe data de 12 decembrie.

Doar în luna decembrie au fost operate şase ieftiniri. În total, în această lună, preţurile au coborât cu 31 de bani la benzină şi 28 de bani la motorină. Companiile petroliere stabilesc preţurile la carburanţi în funcţie de cotaţiile internaţionale ale produselor petroliere, de cursul de schimb, de nivelul fiscalităţii dar şi de condiţiile de pe piaţă.

Ieftinirea barilului de petrol este cea care conduce la o scădere a cotaţiilor produselor petroliere. Preţurile la ţiţei sunt în continua scădere în ultimele cinci luni, cotaţiile coborând sub nivelul de 60 de dolari pe baril.

Petrom este cea mai mare companie de pe piaţa de distribuţie a carburanţilor, cu o reţea de circa 550 de staţii. Principalii concurenţi sunt Rompetrol, Lukoil şi Mol. Petrom este controlată din anul 2004 de compania austriacă OMV.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO