1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Petrom a investit 500.000 de euro în cel mai avansat centru de vizualizare 3D din Europa, pentru geologi

OMV Petrom, cea mai mare companie petrolieră românească şi cel mai mare producător de ţiţei şi gaze naturale din sud-estul Europei, a inaugurat marţi, la Bucureşti, cel mai avansat centru de vizualizare 3D din Europa, pentru geologi şi specialişti în explorare, investiţia fiind de aproximativ 500.000 de euro.

29 iul, 2014 | Agerpres

Centrul este situat în nordul Capitalei, în Petrom City, şi, potrivit lui Gary Ingram, director în cadrul Diviziei de Explorare şi Producţie, este primul de acest fel din grupul OMV şi cel mai avansat din Europa, permiţând echipelor tehnice să îmbunătăţească interpretarea informaţiilor geologice şi proiectarea operaţiunilor de explorare şi exploatare.

Noua tehnologie permite luarea deciziilor în mod mai rapid şi reducerea riscurilor asociate investiţiilor, a explicat Ingram.

Centrul le permite inginerilor să vizualizeze, în mod 3D, imagini ale zăcămintelor de petrol şi gaze, pe un ecran de patru metri. Cu ajutorul simulatorului, geologii caută zonele unde sunt delimitate diferite straturi de roci, pentru a descoperi acumulări de ţiţei şi gaze naturale, având posibilitatea să navigheze prin diferitele secţiuni ale straturilor de roci.

'Noul centru de vizualizare permite îmbunătăţirea procesului de analiză a datelor geologice şi a planurilor tehnice. Putem vizualiza informaţiile până în cel mai mic detaliu, iar vizualizarea 3D ne poate ajuta să prevenim erorile şi omisiunile în procesul de analiză (...) Dacă înainte, prin metodele tradiţionale, procesul de luare a unei decizii putea dura şi trei săprămâni, acum sperăm să facem acest lucru numai după o singură întâlnire în centrul 3D, cu toate părţile implicate',a explicat Gary Ingram.

OMV Petrom produce anual 66 milioane bep (barili echivalent petrol) de ţiţei şi gaze naturale şi are o capacitate de rafinare de 4,2 milioane tone anual.

În ultimii nouă ani, investiţiile pentru modernizarea şi consolidarea OMV Petrom s-au ridicat la circa 10 miliarde euro.

Investiţia de o jumătate de milion de euro în centrul de vizualizare 3D acoperă amenajarea sălii speciale, achiziţia şi instalarea ecranului 3D, a proiectorului, oglinzilor şi a softului dedicat pentru modelarea zăcămintelor.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO