OMV Petrom, Qualitance și FLOWX.AI au încheiat un parteneriat pentru dezvoltarea Utilio, o platformă de furnizare de gaze naturale pentru IMM-uri

Companiile de tehnologie Qualitance și FLOWX.AI au fost selectate de către OMV Petrom pentru a transforma radical experiența de achiziție a gazelor naturale pe segmentul IMM, într-un proces eficient și complet digital, informează cele trei firme prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net
Ion Dobreanu - joi, 30 sept. 2021, 16:57
OMV Petrom, Qualitance și FLOWX.AI au încheiat un parteneriat pentru dezvoltarea Utilio, o platformă de furnizare de gaze naturale pentru IMM-uri

Utilio, noua platformă digitală pentru furnizarea serviciilor de gaze naturale dezvoltată în cadrul acestui parteneriat, marchează o etapă importantă în strategia OMV Petrom de a susține IMM-urile, oferindu-le acces la soluții de tehnologie de ultimă generație. Utilio este o platformă avansată de vânzări care simplifică interacțiunile inconsistente și consumatoare de timp, accelerează procesele operaționale și creează eficiență pentru clienții și angajații OMV Petrom.

Platforma ajută companiile mici și mijlocii să contracteze și să gestioneze servicii de gaze naturale 100% online, într-o experiență rapidă și fluidă. Utilio reduce substanțial complexitatea și durata procesului de contractare la mai puțin de 20 de minute, înlocuind documentele fizice cu cele digitale și integrând semnătura electronică.

Eficiența platformei Utilio este rezultatul implementării tehnologiei FLOWX.AI în ecosistemul OMV Petrom și al integrării acesteia cu alte peste 10 sisteme și aplicații: de la instituții publice precum ANRE și ONRC la Coface sau soluții de grup precum CRM și alte platforme specializate specifice industriei. Tehnologia FLOWX.AI, care a fost implementată și integrată de către echipa Qualitance, centralizează fluxuri uriașe de date provenite din sisteme disparate și creează o singură sursă de adevăr. Ca rezultat, Utilio oferă o experiență eficientă, care automatizează procese operaționale anterior de lungă durată, precum identificarea și eligibilitatea financiară, generează oferte personalizate și asigură, în permanență, suport, transparență și predictibilitate prin forecasting de consum.

“Suntem mândri de oportunitatea de a fi alături de OMV Petrom în dezvoltarea acestei noi experiențe digitale prin care aducem o schimbare mult dorită în sectorul furnizării gazelor naturale pentru IMM-uri. Avem încredere că transformarea digitală pe care am realizat-o împreună cu FLOWX.AI va susține OMV Petrom în consolidarea unor parteneriate de lungă durată cu noi segmente de clienți care au nevoie de instrumente inovatoare pentru a se dezvolta mai rapid și mai ușor”, a declarat Mike Parsons, CEO Qualitance.

“Suntem încântați de prima implementare FLOWX.AI într-o industrie atât de provocatoare și complexă precum cea de energie și utilități. Parteneriatul cu OMV Petrom reprezintă doar începutul, marcând o schimbare înspre digitalizare a relațiilor B2B. Următoarele etape ale proiectului ne vor duce mai profund spre valorizarea datelor prin AI pentru o viteză mai mare de dezvoltare, optimizarea proceselor și îmbunătățirea experienței de utilizare”, a spus Ioan Iacob, cofondator și CEO FLOWX.AI.

“Utilio este o platformă de ultimă generație care susține eforturile OMV Petrom de digitalizare, simplificare și diversificare a ofertei de gaze naturale și de servicii conexe. Am creat un fundament solid care asigură un nivel ridicat de transparență și care împlinește nevoile IMM-urilor în ceea ce privește semnarea rapidă și experiența de contractare a serviciilor de gaze naturale”, a declarat Franck Neel (foto), membru al Board-ului Executiv al OMV Petrom, responsabil pentru activitatea Downstream Gas.

Framework-ul de lucru aplicat de către echipa Qualitance în dezvoltarea platformei Utilio folosește metodologia Agile și principii de design thinking și se concentrează pe integrarea feedback-ului utilizatorilor în produsul final, printr-o documentare intensă, prin rapid prototyping și testare continuă de-a lungul întregului proces de creare și dezvoltare.

OMV Petrom a ales tehnologia FLOWX.AI datorită noii paradigme pe care aceasta o creează în dezvoltarea software. FLOWX.AI ajută companiile mari cu infrastructură disparată sau legacy să construiască experiențe digitale în mai puțin de 10 săptămâni cu ajutorul primului algoritm AI de generare de interfețe digitale. Totodată, modelul arhitectural “Core Revival” accelerează transformarea digitală a companiilor, susținând raționalizarea și actualizarea infrastructurii legacy.

Despre Qualitance

Qualitance este o companie internațională de tehnologie și inovație fondată în România, care creează produse și business-uri digitale pentru organizații globale. Firma folosește experience design, rapid prototyping, psihologie comportamentală și tehnologii emergente precum AI și Machine Learning pentru a crea produse și servicii digitale inovatoare și pentru a ajuta organizații mari să facă pasul către economia digitală hiper scalabilă a secolului XXI.

În cei peste 10 ani de existență, compania și-a dezvoltat prezența pe 3 continente – Europa, America de Nord și Australia – prin birourile din București, San Francisco, New York și Sydney, și a colaborat cu unele dintre cele mai mari companii din lume precum News Corp, Virgin, IKEA, Johnson & Johnson sau Ford în oferirea de soluții inovatoare și de transformare digitală.
QUALITANCE a fost desemnată de către Financial Times 1000, Inc.5000 Europe, Deloitte Technology Fast 50 Central Europe și Technology Fast 500 EMEA drept una dintre companiile de tehnologie cu cea mai rapidă creștere a veniturilor. În 2017, QUALITANCE a primit titlul de Compania Anului din partea Asociației Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS). În 2018, QUALITANCE a primit din partea Bursei de Valori București premiul “Made in Romania”, fiind considerată una dintre companiile care vor contribui la creșterea economiei naționale.

Despre FLOWX.AI

FLOWX.AI este prima platformă de tehnologie ce permite companiilor mari și, în particular, celor financiar-bancare, să construiască aplicații digitale în doar 10 săptămâni, fără limitările impuse de tehnologia legacy. Mai mult, platforma permite și revitalizarea sigură a aplicațiilor legacy, fără riscuri.

Cu FLOWX.AI, orice utilizator de business, nefamiliarizat cu limbaje de programare, poate construi aplicații omnichannel cu un NPS +60, într-un mod complet vizual, mult mai rapid și eficient decât prin a scrie cod.

Cu primul UI (user interface) din lume generat de AI și tehnologia ZeroRedeploy (™), FLOWX.AI este utilizată de BCR-ERSTE, Banca Transilvania, News Corp Australia și multinaționale din sectorul Energy & Utilities pentru a transforma și digitaliza procese critice de business și pentru a unifica experiențele oferite clienților dar și angajaților.

In 2021, Ioan Iacob – CEO al FLOWX.AI a primit distincția de “Entrepreneur of the Year” din partea French Tech.

Despre OMV Petrom

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de 53 milioane bep în 2020. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România și țările învecinate prin intermediul a 789 benzinării, la sfârșitul lunii iunie 2021, sub două branduri, OMV și Petrom.

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deține 51% din acțiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deține 20,6% din acțiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deține 7%, iar 21,4% se tranzacționează liber la Bursa de Valori București și la Bursa de Valori Londra.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contribuții de aproximativ 32 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite și dividende plătite în perioada 2005 – 2020.

Te-ar mai putea interesa și
Au început alegerile pentru viitorul C.A. al BNR. Noua conducere va fi numită până cel târziu 1 iulie. Isărescu mai primește un mandat, Leonardo Badea va lua supravegherea bancară-SURSE
Au început alegerile pentru viitorul C.A. al BNR. Noua conducere va fi numită până cel târziu 1 iulie. Isărescu mai ...
A început bătălia pentru posturile din Consiliul de Administrație al BNR. Numirea și validarea noului Consiliu trebuie să aibă loc până la începutul vacanței parlamentare, la data de 1......
Banca Transilvania raportează pentru primele trei luni din an un profit net consolidat de peste 1,1 miliarde de lei, în creștere cu 35%
Banca Transilvania raportează pentru primele trei luni din an un profit net consolidat de peste 1,1 miliarde de lei, în ...
Guprul Banca Transilvania a anunțat astăzi că a obținut un profit net consolidat de 1,1324 de miliarde de lei (+35% față ...
Ploile abundente din Africa de Vest au dus cotațiile la cacao în jos, tendință care ar putea continua
Ploile abundente din Africa de Vest au dus cotațiile la cacao în jos, tendință care ar putea continua
Cotaţiile futures la cacao sunt în scădere, în urma ploilor favorabile pentru recoltele din Vestul Africii şi a analizei ...
Bittnet raportează o pierdere netă de 9,7 milioane de lei pentru primele trei luni ale anului
Bittnet raportează o pierdere netă de 9,7 milioane de lei pentru primele trei luni ale anului
Bittnet Group a încheiat primul trimestru al acestui an cu o pierdere netă de 9,7 milioane de lei, comparativ cu o pierdere ...