1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 20 º

Companii

OMV Petrom va transforma în depozit de ţiţei o parte din instalaţiile Arpechim

OMV Petrom (SNP) va transforma o parte din instalaţiile rafinăriei Arpechim Piteşti, aflată în conservare, într-un depozit de ţiţei, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, directorul general al companiei petroliere, Mariana Gheorghe.

13 aug, 2013 | Mediafax

"Activitatea la Arpechim s-a oprit. Repoziţionăm o parte din activele de acolo ca terminal pentru ţiţei şi produse petroliere. Ele vor trebui autorizate ca depozit de produse petroliere", a afirmat Gheorghe.

În februarie, Gheorghe afirma că rafinăria va fi demolată dacă nu va fi găsit un cumpărător.

Rafinăria Arpechim, pe care OMV, acţionarul majoritar al Petrom, nu o consideră un activ de bază, livrează materie primă pentru combinatul chimic de stat Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT), aflat în insolvenţă.

Cele două companii şi-au anunţat marţi rezultatele obţinute în primul semestru.

Astfel, profitul net al grupului Petrom a urcat cu 18% în primul semestru, la 2,393 miliarde lei (545 milioane euro), însă vânzările au coborât cu 5%, la 11,576 miliarde lei (2,636 miliarde euro), în special din cauza scăderii vânzărilor de ţiţei comparativ cu perioada similară a anului trecut, care a fost influenţată de oprirea planificată a rafinăriei Petrobrazi.

Oltchim a avut în primul semestru pierderi de 147,4 milioane lei, mai mici faţă de cele de 182,2 milioane lei din aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile în care gradul de utilizare a capacităţilor de producţie a fost de doar 18%, la jumătate faţă de prima jumătate a anului 2012, din cauza lipsei capitalului de lucru.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO