OMV Petrom vrea să doneze autorităţilor locale sediul din centrul Ploieştiului. Ce cere în schimb

Reprezentanţii OMV Petrom discută cu autorităţile locale din Ploieşti pentru a dona sediul pe care Petrom îl deţine în centrul oraşului, o clădire cu opt etaje, care are peste 14.000 de metri pătraţi, Petrom cerând ca imobilul să fie folosit pentru amenajarea unui spital public de pediatrie.
Economica.net - mie, 31 oct. 2012, 21:52
OMV Petrom vrea să doneze autorităţilor locale sediul din centrul Ploieştiului. Ce cere în schimb

Reprezentanţii OMV Petrom poartă, de mai multe luni, discuţii cu cei ai Primăriei Ploieşti pentru ca OMV să doneze autorităţilor locale sediul Petrom situat în centrul Ploieştiului, o clădire imensă din oţel şi sticlă, cu opt etaje, care se întinde pe o suprafaţă de 14.000 de metri pătraţi şi în care a funcţionat divizia de explorare şi producţie din cadrul Petrom.

Primarul municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu, a afirmat, miercuri, în cadrul şedinţei Consiliului Local Ploieşti, că poartă de mai mult timp discuţii în acest sens cu reprezentanţii OMV Petrom şi că şi-ar fi dorit ca aceste discuţii să rămână confidenţiale.

Recent, OMV Petrom a solicitat Primăriei Ploieşti „să anunţe intenţia fermă de a prelua clădirea”, a spus Bădescu, motiv pentru care, miercuri, Consiliul Local Ploieşti a aprobat o hotărâre prin care îl împuterniceşte pe primar să poarte oficial discuţii în acest sens.

„Am încercat ca aceste discuţii să fie confidenţiale pentru că aceasta a fost rugămintea domniilor lor (reprezentanţilor OMV Petrom – n.r.). Acum, OMV a cerut expres o împuternicire pentru a purta aceste negocieri”, a afirmat primarul Ploieştiului.

Acesta a arătat că OMV „nu pune nicio condiţie”, însă în discuţiile de până acum reprezentanţii companiei au cerut „în mod expres” ca imobilul să fie folosit ca sediu pentru un spital public de pediatrie.

În consecinţă, Consiliul Local Ploieşti a aprobat, prin hotărârea adoptată în şedinţa de miercuri, un articol potrivit căruia autorităţile locale se obligă ca timp de zece ani să nu schimbe destinaţia sediului din cea de spital de pediatrie.

Primarul municipiului Ploieşti a arătat că ar fi nevoie de şase luni pentru semnarea contractului de donaţie şi realizarea efectivă a transferului clădirii din proprietatea OMV Petrom în cea a municipiului Ploieşti şi de încă un an pentru amenajarea clădirii ca spital.

Sediul Petrom situat în Piaţa Eroilor din Ploieşti este o clădire cu opt etaje, care se întinde pe o suprafaţă de 14.400 metri pătraţi. Clădirea are parcări supraterane şi subterane şi a rămas goală după ce, la sfârşitul anului 2010, divizia de explorare şi producţie a Petrom s-a mutat în sediul Petron City de la Bucureşti.

Sediul Petrom din Ploieşti a costat aproximativ opt milioane de euro, iar construcţia imobilului a început în 1999, clădirea fiind inaugurată în septembrie 2005. Acest sediu a fost construit pe o suprafaţă de teren de 5.570 metri pătraţi, în centrul municipiului Ploieşti, teren pus la dispoziţie de Primăria Ploieşti, administraţia oraşului primind în schimb vechiul sediu al Petrom din Ploieşti.

De aproape doi ani sediul este gol, iar Petrom a încercat să îl vândă, timp de multe luni pe clădire fiind postat un afiş în acest sens.

Te-ar mai putea interesa și
CNCAV: O nouă tranşă de 224.640 doze de vaccin Pfizer BioNTech soseşte luni în ţară
CNCAV: O nouă tranşă de 224.640 doze de vaccin Pfizer BioNTech soseşte luni în ţară
O nouă tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech constând în 224.640 doze va sosi luni, 8 martie, în România, vaccinurile urmând a fi livrată pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni,...
Alte 3.288 cazuri noi de infectare cu coronavirus, în ultimele 24 de ore
Alte 3.288 cazuri noi de infectare cu coronavirus, în ultimele 24 de ore
Un număr de 3.288 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, a informat, ...
INS: Transportul aerian de pasageri a scăzut cu 69% în 2020
INS: Transportul aerian de pasageri a scăzut cu 69% în 2020
Numărul persoanelor care au optat pentru transportul aerian de pasageri a scăzut anul trecut cu 69%, de la 23.193.300 pasageri ...
Softrans ieftinește cu aproape 40% biletele la trenurile către Constanța
Softrans ieftinește cu aproape 40% biletele la trenurile către Constanța
Operatorul privat de transport feroviar Sofrans va introduce trenuri către Constanța în mai puțin de două luni, iar ...