1EUR = 4.7228 RON | Bucureşti 32 º

Companii

OMV, proprietarul Petrom, a descoperit petrol şi gaze în Norvegia

Compania petrolieră austriacă OMV, proprietarul Petrom, a descoperit circa 50 de milioane de barili echivalent petrol de hidrocarburi în sonda Hanssen, potrivit unui comunicat al companiei remis, joi, AGERPRES.

03 iul, 2014 | Agerpres

Totodată, compania confirmă şi o descoperire privind o cantitate potenţială de 200-250 de milioane de barili echivalent petrol în zona Wisting din apropiere.

'Sunt încântat de confirmarea potenţialului zonei Wisting. Strategia OMV în stabilirea Norvegiei drept ţară de bază pentru activitatea de explorare şi producţie avansează foarte bine', a declarat Jaap Huijskes, Membru al Consiliului de Administraţie al OMV şi responsabil pentru activitatea de Explorare şi Producţie.

Sonda Hanssen este a treia sondă forată în cadrul licenţei de exploatare 537, acordată în 2009 dintr-un total de 20 de licenţe.

Sonda a fost forată la o adâncime verticală de 1.679 metri sub nivelul mării, având punctul terminus în formaţiunea geologică Snadd din perioada Triasicului mijlociu. Adâncimea apei este de 417,5 metri.

Obiectivul principal al sondei a fost de a demonstra existenţa hidrocarburilor în rocile-rezervor (formaţiunile Stø, Nordmela şi Fruholmen) din perioada Jurasicului mijlociu şi până la Triasicul târziu, urmat de obiective secundare concentrate pe rocile-rezervor din Triasicul târziu şi mijlociu (formaţiunea Snadd).

Sonda a întâlnit o coloană de ţiţei cu o grosime de 20-25 metri.

Calculele preliminare estimează o dimensiune a descoperirii Hanssen în formaţiunea Stø între 20 şi 50 milioane bep de resurse recuperabile, în mare parte ţiţei. Sonda va fi conectată permanent şi lăsată să opereze independent.

Ca operator, OMV (Norge) AS deţine o participaţie de 25% din licenţa de explorare; partenerii OMV sunt Petoro, Idemitsu, Tullow (fiecare cu câte 20%) şi Statoil (cu 15%).

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO