1EUR = 4.8336 RON | Bucureşti 35 º

Companii

OMV şi-a vândut participaţia la reţeaua germană de rafinării Bayernoil

Grupul petrolier austriac OMV a anunţat că a ajuns la un acord privind vânzarea participaţiei sale de 45% în reţeaua germană de rafinării Bayernoil, un nou pas în programul său de restructurare a activelor din sectorul downstream, informează un comunicat de presă.

19 dec, 2013 | Agerpres

OMV a informat că a convenit cu cumpărătorul, societatea Varo Energy (un joint venture între traderul elveţian Vitol şi firma de private equity Carlyle Group) să nu dezvăluie detaliile legate de preţul achiziţiei. Compania austriacă se aşteaptă însă să finalizeze tranzacţia în cursul anului următor.

OMV a cumpărat Bayernoil şi alte active germane de la BP Plc în anul 2003 pentru 377 milioane de euro.

'Această tranzacţie reprezintă un pas important în strategia noastră de a transforma activele din segmentul downstream (rafinare & marketing) cu venituri reduse în active de explorare şi producţie cu venituri ridicate', a declarat directorul general al OMV, Gerhard Roiss.

Tranzacţia marchează finalizarea procesului de reducere planificată a capacităţii anuale de rafinare a OMV cu 4,6 milioane de tone, până la 17,4 milioane de tone prin rafinăriile Schwechat, Burghausen şi Petrobrazi.

'Procesul de optimizare a portofoliului nostru de rafinare şi marketing este în mare parte finalizat. Rezultatul acestuia îl reprezintă o bază de active cu un nivel superior de integrare şi avantaje competitive solide în pieţele noastre principale', a declarat Manfred Leitner, membru al Consiliului de Administraţie, responsabil pentru Sectorul de Rafinare şi Marketing.

Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01%. Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Rafinare şi Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale şi Energie.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO