1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 37 º

Companii

OMV Trading o ia pe urmele RCS&RDS şi vinde energie de milioane pentru serviciile de sistem ale Transelectrica

Compania de trading de energie a concernului austriac OMV a vândut energie de 5 milioane de lei către Transelectrica.

02 feb, 2016 | ECONOMICA.net

OMV Trading a vândut pe bursă două pachete de energie totalizând 33.100 de MWh către Transelectrica, operatorul sistemului de transport de energie electrică din ţară, pentru 5,5 milioane de lei. Energia vândută este în bandă, costul pe MWh fiind de aproape 166 de lei. Livările se vor face între iulie şi decembrie, acest an.

Tranzacţia a fost făcută pe bursa de energie OPCOM, unde Transelectrica este, în ultima perioadă un cumărător acerb de energie. Compania foloseşte această energie pentru servicii de sistem. De curând, aşa cum ECONOMICA.NET a relatat, şi traderul RCS&RDS a vândut energie de 1 milion de lei către Transelectrica. Preţul obţinut de RCS&RDS a fost mai bun decât cel al OMV, 175 de lei/MWh faţă de 166 de lei/MWh.

OMV Trading este o firmă înfiinţată de OMV Austria, proprietarul Petrom, pentru cumpărarea şi vânzarea de energie pe piaţa românească.

RCS&RDS este cel mai important jucător de pe piaţa de cablu şi internet şi România şi unul dintre cei mai importanţi de pe piaţa de telefonie fixă. Derulează afaceri anuale de peste 1 miliard de euro şi are 3,5 milioane de clienţi. De un an de zile, compania a intrat puternic pe piaţa de energie electrică pentru firme şi are în plan să furnizeze şi să distribuie energie şi pe piaţa consumatorilor casnici.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO