1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 20 º

Companii

OMV va avea o nouă strategie în domeniul gazelor naturale în maximum 12 luni

Directorul general al grupului OMV, Gerhard Roiss, vrea ca noua strategie a grupului austriac în domeniul gazelor naturale, rezultată în urma restructurării operaţiunilor din segmentul Rafinare şi Marketing (R&M), să fie gata în 'şase până la 12 luni', a declarat vineri Gerhard Roiss, într-un interviu acordat cotidianului 'Wirtschaftsblatt', transmite APA.

22 aug, 2014 | ECONOMICA.net

Gerhard Roiss a apreciat că este în interesul politic al Austriei să existe o conductă care să pornească din Rusia să traverseze Europa de Sud-Est şi să ajungă până la terminalul de gaze de la Baumgarten (Austria). Întrebat dacă noua strategie a OMV în domeniul gazelor ar putea însemna şi divizarea operaţiunilor din domeniul 'Gas & Power' (G & P) sau înlăturarea responsabilului pentru operaţiunile din domeniul gazelor naturale, Hans-Peter Floren din boardul OMV, Gerhard Roiss nu a dorit să facă comentarii. 'Lumea gazelor naturale se schimbă. Trebuie să ne adaptăm structurile noastre la noua situaţie. Aceasta nu este o problemă care ţine de oameni', a declarat Roiss.

Conform informaţiilor apărute în mass-media din Austria, la mijlocul lunii august preşedintele holdingului de stat OIAG, Rudolf Kemler, i-a trimis o scrisoare lui Gerhard Roiss în care cere împărţirea 'Gas & Power' în două divizii majore şi înlăturarea lui Hans-Peter Floren din boardul OMV.

Întrebat care sunt, în opinia sa, oportunităţile de pe piaţa de gaze naturale, Gerhard Roiss a menţionat Marea Neagră, Marea Nordului şi Iranul. În schimb, Roiss a informat că OMV a decis să-şi retragă angajaţii din Kurdistanul irakian, chiar dacă a descoperit rezerve de gaze în această regiune. De asemenea, OMV aşteaptă să vadă ce se va întâmpla în zona de sud a Crimeei unde grupul austriac avea unele planuri împreună cu Exxon.

În 2012, ExxonMobil şi OMV Petrom au anunţat descoperirea unui important zăcământ de gaze naturale cu sonda Domino-1 în zona de mare adâncime a blocului Neptun, în sectorul românesc al Mării Negre. Potrivit OMV, Sonda Domino -1 a întâlnit o acumulare de gaze naturale de 70,7 metri, estimările preliminare evaluând acumularea la 42 până la 84 miliarde metri cubi.

Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01%. Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Rafinare şi Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale şi Energie.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO