1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 6 º

Companii

OMV va investi într-un bloc de explorare offshore situat lângă Madagascar

OMV va investi într-un bloc de explorare offshore situat în zona de vest a Insulei Madagascar, a informat, luni, compania internaţională integrată din industria de petrol şi gaze naturale.

03 sep, 2013 | Agerpres

Blocul cuprinde o suprafaţă de 16.845 kilometri pătraţi şi se întinde de la ţărm până la zone unde adâncimea apei depăşeşte 1.000 de metri.

Potrivit unui comunicat al OMV, compania va achiziţiona o participaţie de 40% în blocul 'Grand Prix' de la Niko Resources Ltd (Niko), achiziţia făcând parte din strategia pentru 'dezvoltare profitabilă' a OMV, care prevede crearea unui portofoliu de Explorare şi Producţie echilibrat, precum şi oportunităţi de dezvoltare în regiunea Africii Subsahariene.

Tranzacţia va fi finalizată în scurt timp, după obţinerea acordului din partea guvernului din Madagascar.

Ceilalţi parteneri sunt Niko (35%) şi EnerMad Corp (25%). Ambele companii au ales să nu dezvăluie preţul de cumpărare.

Cu ocazia forării unei sonde de explorare, OMV intenţionează să dobândească drepturi şi obligaţii aferente perimetrului respectiv.

Compania va prelua rolul de operator al blocului înainte de începerea lucrărilor de foraj, planificată pentru prima parte a anului 2015, se mai menţionează în comunicatul menţionat.

Cu vânzări ale Grupului de 42,65 miliarde de euro şi o forţă de muncă de circa 29.000 de angajaţi în 2012, OMV Aktiengesellschaft este una dintre cele mai mari companii industriale austriece listate la bursă.

OMV şi-a consolidat poziţia prin preluarea pachetului de 97% din acţiunile Petrol Ofisi, compania turcească lider în segmentul comercial şi de retail.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO