Petrom îi vinde lui Borcea afacerea cu GPL

OMV Petrom a decis ieșirea din activitatea de îmbuteliere şi de distribuție de gaze petroliere lichefiate (GPL) şi vânzarea  subsidiarei Petrom LPG SA către Crimbo Gas International, potrivit unui raport trimis de Petrom la Bursă. De Crimbo Gas nu este străin Cristi Borcea, şeful clubului de fotbal Dinamo. Firma ajunge, astfel,  la o cotă de piaţă semnificativă pe segmentul buteliilor casnice şi îşi impune dominaţia pe cea a GPL auto.
Adrian N. Ionescu - vin, 29 iun. 2012, 05:57
Petrom îi vinde lui Borcea afacerea cu GPL

Oficial, asociaţii Crimbo Gas International SRL sunt Elena Borcea, mama liderului dinamovist, cu 50% din părţile sociale, şi Corneliu George Gădoiu, partener de afaceri al acestuia.

Firma a revenit sub controlul familiei Borcea, după ce Cristi Borcea o vânduse, în 2008, grupului olandez SHV Gas. Valoarea tranzacţiei a fost estimată atunci la circa 40 de milioane de euro.

Ulterior,  SHV Gas  a anunţat  că se va retrage de pe piaţa românească.

La Petrom, „activitatea de comercializare de butelii şi GPL auto va continua prin rețelele de distribuție carburanți Petrom şi OMV“, se spune într-un raport trimis de OMV Petrom la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Mai nou, tranzacţia este estimată de către ZF la circa 20 milioane de euro şi finalizarea ei este condiționată de aprobarea prealabilă a Consiliul Concurenţei.

„Subsidiara Petrom LPG gestionează un număr ridicat de clienți mici şi, prin urmare, este o activitate cu un grad ridicat de complexitate. Complexitatea acestei activități secundare nu este în concordanţă cu strategia noastră şi am decis să reducem complexitatea prin vânzarea acestei afaceri către o companie specializată”, a declarat Neil Anthony Morgan, membru al Directoratului Petrom, responsabil pentru activitatea de Rafinare şi Marketing.

Activitatea Petrom LPG include îmbutelierea de gaze petroliere lichefiate (GPL), în fabricile de îmbuteliere de la Negoieşti şi Timişoara, precum şi distribuția de butelii în întreaga ţară, vânzarea şi distribuirea de propan, vânzarea şi distribuirea de GPL auto şi activităţi de comert cu ridicata.

Petrom va continua să furnizeze GPL de la rafinăria sa către compania care face obiectul tranzacției raportate, iar aceasta va furniza butelii şi GPL auto către OMV Petrom Marketing SRL.

In prezent, Petrom LPG are circa 260 de angajați.

Crimbo Gas ajunge la o cotă de piaţă semnificativă  de circa 20%, pe segmentul buteliilor casnice, şi îşi impune dominaţia pe cea a GPL auto.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...