One United Properties a finalizat prima etapă a operațiunii de majorare de capital. Compania a atras de la acționari 71 de milioane de lei

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties a anunțat vineri închiderea primei etape a operațiunii de majorare a capitalului social, în urma căreia a atras 71 de milioane de lei. Operațiunea de majorare a capitalului va continua cu a doua etapă, plasamentul privat, care vizează investitorii instituționali locali și internaționali.
Ion Dobreanu - vin, 29 iul. 2022, 17:45
One United Properties a finalizat prima etapă a operațiunii de majorare de capital. Compania a atras de la acționari 71 de milioane de lei

„Le mulțumim tuturor investitorilor noștri pentru încrederea acordată într-un moment în care piețele globale au cunoscut frământări, înregistrând volatilități semnificative. Rezultatul excelent al subscrierilor acționarilor existenți, peste estimările noastre inițiale, confirmă încrederea pe care am reușit să o construim de-a lungul anilor. Pe măsură ce continuăm operațiunea de majorare a capitalului social printr-un plasament privat, reconfirmăm perspectivele bune pentru sectorul imobiliar românesc, precum și existența unor oportunități unice pe piața de astăzi.

În ciuda provocărilor globale, performanța pe care am înregistrat-o până acum în 2022 este dovada că atât segmentul rezidențial, cât și cel de birouri continuă să crească în România și suntem pe cale să livrăm rezultatele pe care le-am promis acționarilor noștri la începutul acestui an.

Mai mult decât atât, chiar dinainte de închiderea majorării de capital, am reușit să valorificăm oportunități rare în piață, extinzându-ne portofoliul rezidențial cu două noi dezvoltări în care vom construi peste 1.100 de apartamente și portofoliul comercial cu 12.000 mp de birouri de calitate, închiriate integral”, a declarat Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties.

Capitalul atras în cadrul operațiunii de majorare va sprijini strategia de creștere a One United Properties, permițând companiei să capteze oportunități suplimentare din piață. Noul capital propriu va fi investit cu prioritate în noi dezvoltări rezidențiale situate în principal în București. Compania își propune să investească capitalul atras în zece noi dezvoltări.
Primele acorduri, pentru două locații din București, au fost deja semnate în ultima lună. Dezvoltarile care vor fi construite pe acele terenuri sunt One City Club, situat in sectorul 2 al Bucureștiului, care va găzdui aproximativ 200 de apartamente organizate într-o comunitate cu regim redus de înălțime, precum și One Herăstrău City, localizat în sectorul 1 al Capitalei, unde One United Properties intenționează să construiască 900 de apartamente organizate în șapte turnuri înalte.

Pe lângă investițiile în noi dezvoltări rezidențiale, compania a achiziționat și o nouă clădire de birouri, One Victoriei Plaza. Noua clădire de birouri are o suprafață închiriabilă brută de 12.000 mp și este închiriată în totalitate către First Bank pentru o perioadă rămasă de aproximativ 12 ani. Venitul anual din chirie generat de clădire este de aproximativ 1,9 milioane de euro și este indexat cu inflația anuală. Odată cu această tranzacție, portofoliul comercial al One United Properties va ajunge până la sfârșitul anului 2022 la o suprafață de 190.000 mp, din care portofoliul de birouri se va ridica la 148.000 mp. Achiziția One Victoriei Plaza este în linie cu strategia One United Properties de a crește veniturile recurente din portofoliul comercial.

În prima etapă a operațiunii, acționarii existenți au subscris acțiuni nou emise în baza drepturilor de preferință ONER01. Investitorii au subscris un total de 50.021.464 acțiuni ONE. În etapa 1 a operațiunii de majorare a capitalului social, prețul de subscriere pentru o acțiune nouă a fost stabilit la un preț de maximum 1,42 de lei, dar prețul final de subscriere pentru o acțiune nou subscrisă în etapa 1 va fi publicat după închiderea etapei 2.

În cazul în care prețul final de subscriere în etapa 1 este stabilit ca fiind mai mic decât prețul maxim de subscriere, compania va returna investitorilor diferența dintre prețul maxim și prețul final.

Prima etapă a majorării capitalului social, care a avut loc între 27 iunie și 27 iulie, a fost intermediată de BRK Financial Group. Pentru plasamentul privat, One United Properties lucrează cu UniCredit Bank, Raiffeisen Bank și Swiss Capital.

Operațiunea de majorare a capitalului social care se desfășoară în prezent este a cincea majorare de capital pentru One United Properties, care în iulie 2021 s-a listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București, în urma unui IPO de succes finalizat cu atragerea a 252 milioane de lei. La un an de la IPO, investitorii au tranzacționat acțiuni ONE în valoare de peste 362 milioane de lei, compania devenind astfel al nouălea cel mai tranzacționat emitent de la Bursa de Valori București între iulie 2021 și iulie 2022.

Te-ar mai putea interesa și
Mașini clasice și electrice, pe șoselele din Sibiu la Transylvania Classic
Mașini clasice și electrice, pe șoselele din Sibiu la Transylvania Classic
Orașul Sibiu și șoselele din județ vor fi, timp de trei zile, din nou punctul de întâlnire al mașinilor clasice și al mașinilor electrice. ...
Corporatiștii din București s-au întors la birouri, traficul la metrou a crescut, dar e la jumătate față de 2019
Corporatiștii din București s-au întors la birouri, traficul la metrou a crescut, dar e la jumătate față de 2019
Angajații marilor corporații lucrează în sistem hibrid, cu zile petrecute acasă, dar și la birou. Asta s-a văzut și ...
MIPE va lansa până la sfârșitul lui 2023 toate apelurile majore de proiecte pentru perioada 2021-2027
MIPE va lansa până la sfârșitul lui 2023 toate apelurile majore de proiecte pentru perioada 2021-2027
Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) va lansa până la sfârşitul anului 2023 toate apelurile majore ...
Petre Daea: Indicele de calitate al grâului din acest an este superior, ceea ce asigură confort industriei de morărit şi panificaţie
Petre Daea: Indicele de calitate al grâului din acest an este superior, ceea ce asigură confort industriei de morărit ...
Indicele de calitate al grâului obţinut în acest an este superior, devenind astfel un produs panificabil, ce poate asigura ...