One United Properties și-a dublat profitul în 2020. Dezvoltatorul se pregătește de listarea la BVB luna viitoare

Dezvoltatorul One United Properties a realizat un profit de 93 de milioane de lei în 2020, iar o parte din bani vor fi acordați sub formă de dividende acționarilor.
Andrada Ghira - mie, 26 mai 2021, 22:00
One United Properties și-a dublat profitul în 2020. Dezvoltatorul se pregătește de listarea la BVB luna viitoare

One United Properties S.A. a realizat anul trecut un profit de 93 de milioane de lei, arată datele consultate de Economica.net din Monitorul Oficial, mai mult decât dublu față de profitul de 43 de milioane de lei înregistrat în 2019. Firma este acționar în celelalte societăți prin care sunt dezvoltate proiectele imobiliare sub marca One. Profitul brut consolidat realizat de întregul grup One United Properties a fost anul trecut de 207 milioane de lei.

În cadrul Adunării Generale Ordinare a Acționarilor (AGOA) din aprilie a fost aprobată și repartizarea profitului net.

Astfel, din profitul net de 93 de milioane de euro, suma de 49,24 de milioane de lei, echivalentul a 10 milioane de euro, va fi distribuită ca dividende. Dividentul brut pe acțiune va fi de 49,35 de lei și se va plăti în termen de maximum 60 de zile de la data AGOA.

4,81 de milioane de lei va fi repartizată ca rezervă legală, iar restul sumei de aproape 39 de milioane de lei se reportează pentru exercițiile financiare ulterioare, se mai arată în documentele citate.

CITEȘTE ȘI One United a împrumutat 50 de milioane de euro de la Banca de Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre

În plus, acționarii Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, care sunt și singurii membri executivi ai Consiliului de Administrație, vor primi o bonificație sub forma unui pachet de acțiuni de cel mult 5%, care le vor reveni în următorii cinci ani.

Listare la BVB

Cei doi fondatori ai One United Properties se pregătesc de listarea companiei luna viitoare, iar Daniel Dineș este unul dintre cei care doresc o bucată din companie înainte de listare. Dar, până la anunțul oficial al participației lui Dineș, omul de afaceri Claudio Cisullo, unul dintre partenerii celor doi fondatori, a devenit al treilea cel mai acționar și a devenit și președintele Consiliului de Adminisrație al companiei. Cisullo a fost numit membru neexecutiv al CA al One United Properties S.A. în septembrie anul trecut, în locul lui Mihai Ionescu.

Căpitanu și Diaconescu au investit în imobiliare încă din 2000 și au dezvoltat prima clădire rezidențială în 2006. Din 2013 și-au extins proiectele imobiliare sub marca One.

CITEȘTE ȘI One United construiește într-o singură fază cele 868 de apartamente de pe fosta fabrică Ventilatorul. Investiția brută este de 140 de milioane de euro

Cu o valoare pe piață de peste 1,1 miliard de euro, portofoliul companiei cuprinde peste 2.000 de unități rezidențiale exclusiviste și spații de birouri clasa A+.

Te-ar mai putea interesa și
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat vineri 2.216 de decese de COVID-19, fiind a patra zi consecutiv când raportează peste 2.000 de decese zilnice asociate acestei maladii, potrivit unor surse guvernamentale......
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul ...
Un număr de 127 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru aproape ...
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Dacă nu mergeți în vacanță prin intermediul agențiilor de turism și vă cazați în apartamente sau vile, iată care ...