One United Properties și-a dublat profitul în 2020. Dezvoltatorul se pregătește de listarea la BVB luna viitoare

Dezvoltatorul One United Properties a realizat un profit de 93 de milioane de lei în 2020, iar o parte din bani vor fi acordați sub formă de dividende acționarilor.
Andrada Ghira - mie, 26 mai 2021, 22:00
One United Properties și-a dublat profitul în 2020. Dezvoltatorul se pregătește de listarea la BVB luna viitoare

One United Properties S.A. a realizat anul trecut un profit de 93 de milioane de lei, arată datele consultate de Economica.net din Monitorul Oficial, mai mult decât dublu față de profitul de 43 de milioane de lei înregistrat în 2019. Firma este acționar în celelalte societăți prin care sunt dezvoltate proiectele imobiliare sub marca One. Profitul brut consolidat realizat de întregul grup One United Properties a fost anul trecut de 207 milioane de lei.

În cadrul Adunării Generale Ordinare a Acționarilor (AGOA) din aprilie a fost aprobată și repartizarea profitului net.

Astfel, din profitul net de 93 de milioane de euro, suma de 49,24 de milioane de lei, echivalentul a 10 milioane de euro, va fi distribuită ca dividende. Dividentul brut pe acțiune va fi de 49,35 de lei și se va plăti în termen de maximum 60 de zile de la data AGOA.

4,81 de milioane de lei va fi repartizată ca rezervă legală, iar restul sumei de aproape 39 de milioane de lei se reportează pentru exercițiile financiare ulterioare, se mai arată în documentele citate.

CITEȘTE ȘI One United a împrumutat 50 de milioane de euro de la Banca de Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre

În plus, acționarii Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, care sunt și singurii membri executivi ai Consiliului de Administrație, vor primi o bonificație sub forma unui pachet de acțiuni de cel mult 5%, care le vor reveni în următorii cinci ani.

Listare la BVB

Cei doi fondatori ai One United Properties se pregătesc de listarea companiei luna viitoare, iar Daniel Dineș este unul dintre cei care doresc o bucată din companie înainte de listare. Dar, până la anunțul oficial al participației lui Dineș, omul de afaceri Claudio Cisullo, unul dintre partenerii celor doi fondatori, a devenit al treilea cel mai acționar și a devenit și președintele Consiliului de Adminisrație al companiei. Cisullo a fost numit membru neexecutiv al CA al One United Properties S.A. în septembrie anul trecut, în locul lui Mihai Ionescu.

Căpitanu și Diaconescu au investit în imobiliare încă din 2000 și au dezvoltat prima clădire rezidențială în 2006. Din 2013 și-au extins proiectele imobiliare sub marca One.

CITEȘTE ȘI One United construiește într-o singură fază cele 868 de apartamente de pe fosta fabrică Ventilatorul. Investiția brută este de 140 de milioane de euro

Cu o valoare pe piață de peste 1,1 miliard de euro, portofoliul companiei cuprinde peste 2.000 de unități rezidențiale exclusiviste și spații de birouri clasa A+.

Te-ar mai putea interesa și
Criză Ungaria- Volatilitatea forintului face mai atractivă moneda euro pentru investitorii germani din Ungaria
Criză Ungaria- Volatilitatea forintului face mai atractivă moneda euro pentru investitorii germani din Ungaria
Volatilitatea forintului ungar a crescut sprijinul pentru introducerea monedei euro în rândul investitorilor germani din Ungaria, până la cel mai ridicat nivel din ultimii 13 ani, potrivit......
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ne intră banii în conturi
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ...
Poşta Română poate distribui pensiile înainte de sărbătorile pascale, dar procesul depinde de data la care compania ...
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
Uniunea Europeană a deschis miercuri o anchetă privind piaţa publică chineză a dispozitivelor medicale, suspectând ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, se temperează activitatea în piaţa de birouri – studiu
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală (49%) estimează că investiţiile în domeniu vor creşte în ...