One United Properties și-a triplat profitul net în primele nouă luni din 2021

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties a realizat în primele nouă luni din acest an un profit de 191,2 milioane de lei, de aproape trei ori mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut, arată datele financiare ale companiei remise Brusei de la București.
Andrada Ghira - lun, 15 nov. 2021, 09:22
One United Properties și-a triplat profitul net în primele nouă luni din 2021

One United Properties a înregistrat o în trimestrul III din acest an cifră de afaceri consolidată de aproape 630 de milioane de lei, în creștere cu 87% față de primele nouă luni din 2020. Au crescut și veniturile din segmentul rezidențial, care au ajuns la 521,9 milioane lei, iar veniturile diviziei de birouri au ajuns la 6,3 milioane lei. Marja netă a segmentului rezidențial a atins 38% în T3 2021, de la 32%, se mai arată în anunțul companiei.

Dezvoltatorul a realizat un profit brut de 239,3 milioane lei, în creștere cu 186% față de aceeași perioadă din 2020, în timp ce profitul net a crescut cu 198% comparativ cu primele nouă luni din 2020 și a ajuns la 191,2 milioane lei. Poziția de numerar a crescut cu 253% în primele nouă luni din 2021, la 604,2 milioane lei la sfârșitul lui T3 2021; capital disponibil pentru noi oportunități de investiții.

Datoriile pe termen lung au crescut și eele cu 54% și au depășit un miliard de lei. „Acest lucru a fost determinat în principal de înlocuirea datoriilor pe termen scurt în primul semestru din 2021 cu un împrumut de investiții pe termen lung obținut de la Banca de Comerț și Dezvoltare a Mării Negre, așa cum este menționat în raportul S1 2021. În T3 2021, Grupul a convertit datoria pe termen lung de la acționarii minoritari în valoare totală de 114,5 milioane lei în capitaluri proprii pentru One Cotroceni Park. Acest lucru a fost parțial contrabalansat de o creștere cu 37,1 milioane lei a creditelor pe termen lung”, se mai arată în raport.

Câte apartamente s-au vândut

One United anunță că au fost vândute sau pre-vândute 569 de apartamente, 721 de locuri de parcare și 42 de spații comerciale și alte unități pentru 153 milioane euro.

Compania a achiziționat One Athénée, prima dezvoltare care presupune restaurarea unui monument istoric, a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni al One Carpathian Lodge, cu scopul de a transforma locația în prima proprietate Relais & Châteaux din România, și a atins un grad de închiriere de 75% pentru One Cotroceni Park Office Faza I și 84% pentru One Tower.

În plus, One United a semnat la începutul lunii octombrie o majorare a sumei împrumutului bancar pentru One Verdi de la 12, la 24 milioane de euro, iar pe 25 octombrie, prin filiala One Lake Distrct, a cumpărat un teren de 8.841 mp în sectorul 2, lângă actuala dezvoltare rezidențială One Lake District. 

La 30 septembrie 2021, dezvoltatorul deține terenuri pentru dezvoltare rezidențială ulterioară, aflate în proces de obținere a autorizației de construcție, care au o suprafață totală de peste 150.000 mp și pe care preconizează dezvoltarea a peste 4.000 de apartamente.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi din consumul tuturor sondelor din România
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi ...
Petrom a mai deschis recent două mici centrale electrice de tip “gas to power” și a ajuns astfel la 40 de astfel de ...
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan:  Aţi preferat marketingul!
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan: Aţi preferat marketingul!
Adrian Câciu i-a replicat primarului general al Capitalei Nicuşor Dan care a precizat că ar dori o întâlnire cu ministrul ...
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Preţurile la energie în Europa au doborât record după record încă înainte de venirea iernii şi această criză se ...