Online sau din magazin: de unde ne cumpărăm electrocasnicele?

De mai mulți ani deja, vânzările online, fie că este vorba de aparate electrocasnice sau electronice sau altă aparatură, au explodat. Confortabili așezați pe canapea, din spatele ecranului,este posibil să analizăm diferitele aparate electrocasnice pentru a alege unul pe placul nostru, un aparat eelctrocasnic care să răspundă nevoilor și cerințelor noastre. Putem să facem o comandă în doar câteva minute.
Ion Dobreanu - vin, 03 dec. 2021, 15:20
Online sau din magazin: de unde ne cumpărăm electrocasnicele?

Însă, nu este mai bine să mergem la un magazin fixic atunci când dorim să cumpărăm un aragaz? Astfel, putem compara diferitele modele și prețuri și ne asigurăm de calitatea articolelor pe care vrem să le cumpărăm. Online sau din magazin? Este o întrebare care împarte în două tabere consumatorii, unii sunt încă reticenți când vine vorba de cumpărarea unor electrocasncie online în timp ce alții sunt deplin convinși că este o idee bună.

Fiecare cu argumentele sale, fiecare cu convingerile sale. Unii preferă un magazin electrocasnice online cum este TechStore, alții preferă un magazin fizic pentru a vedea electrocasnicele. Unii preferă să se lase sfătuiți și ghidați de un angajat al magazinului dar și să vadă și să atingă obiectele înainte de a le achiziționa.

Cei care aleg să cumpere frigidere online, au argumente puternice precum un câștig considerabil de timp și latura practică oferită de magazinele online. Atunci ce alegem?

Este adevărat că angajații unui magazin fizic au întotdeauna cele mai bune sfaturi care să ne ajute când vrem să alegem un aparat electrocasnic?

Îi ghidează aceștia pe clienți spre cele mai bune produse, spre acele produse care îi vor ajuta să facă economii la factura de electricitate?

O studiu efectuat recent ne arată că un grup de clienți misterioși au vizitat câteva magazine diferite de electrocasnice, situate în cele mai mari mall-uri pentru a evalua felul în care sunt primiți clienții, dacă aceștia primesc sau nu cele mai potrivite sfaturi și cum se comportă angajații cu potențialii clienți. Rezultatul nu este tocmai unul îmbucurător.

Astfel, numai puțin de 57% din angajați nu s-au artătat prea interesați de adevăratele nevoi și așteptări ale clienților și au încercat să le impună anumite produse. Neascultând dorințele clienților și neacordând o reală importanță dorințelor acestora, au orientat clienții spre produse care nu li se potriveau cu adevărat. De altfel, puțini au fost consilierii care au evocat avantajele ecologice ale produselor.

În orice caz, înainte de a lua decizia finală, dacă vei cumpăra online sau de la un magazin fizic, răspunde la următoarele întrebări:

  • Ce fel de electrocasnic cauți?
  • Un electrocasnic mai mic sau mai mare?
  • Ce așteptări ai?
  • Să nu consume multă apă și energie electrică?
  • Să fie performant sau să fie eco friendly?
  • Contează designul pentru tine?
  • Apoi poți alege și între cele două opțiuni, online sau fizic.
Te-ar mai putea interesa și
Nissan, potențială investiție de 400 mil. USD în Fisker
Nissan, potențială investiție de 400 mil. USD în Fisker
Nissan ar putea salva micul producător de vehicule electrice Fisker printr-o investiție de 400 de milioane de dolari....
Al doilea an pe minus pentru comerțul online din România. Trendul descrescător este însă mai puțin abrupt
Al doilea an pe minus pentru comerțul online din România. Trendul descrescător este însă mai puțin abrupt
Rulajele generate de vânzarea online, cu amănuntul, a mărfurilor alimentare și nealimentare au continuat să scadă în ...
Fermierii francezi se pregătesc de noi proteste
Fermierii francezi se pregătesc de noi proteste
Fermierii francezi intenţionează să îşi continue acţiunile de protest în săptămânile următoare, pentru a presa ...
Abatorul Periș își pune un sistem fotovoltaic de 0,9 MW, cu bani din PNRR
Abatorul Periș își pune un sistem fotovoltaic de 0,9 MW, cu bani din PNRR
Abatorul Periș, una dintre cele mai mari unități de procesare a cărnii de porc din România, a lansat licitația pentru ...