1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

Companii

ONRC: 10.251 de firme înfiinţate de studenţi funcţionau în aprilie, în scădere faţă de aceeaşi lună din 2017

Numărul firmelor înfiinţate de studenţi era, la finele lunii aprilie, de 19.774, iar dintre acestea funcţionau doar 10.251, restul fiind radiate, potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

15 iun, 2018 | Agerpres

Cele mai multe firme care au beneficiat de prevederile HG nr. 166/2003 - facilităţi oferite studenţilor - erau în funcţiune în aprilie 2018 în Cluj, respectiv 957. Pe locul al doilea se află Bucureştiul, cu 863, iar pe al treilea Maramureş, cu 489 firme.

Datele Registrului Comerţului mai arată că numărul firmelor înfiinţate de studenţi şi care funcţionau a scăzut faţă de ianuarie 2015 cu circ 6%.

Potrivit prevederilor HG nr. 166/2003, studenţii care doresc să înfiinţeze o afacere proprie beneficiază de scutiri de la plata taxelor şi tarifelor, precum tariful pentru serviciile de asistenţă prestate de oficiile registrului comerţului de pe lângă tribunale, la înregistrarea constituirii profesioniştilor, taxele şi tarifele pentru operaţiunile de înmatriculare efectuate la oficiile registrului comerţului de pe lângă tribunale, taxele şi tarifele pentru autorizarea funcţionării solicitate profesioniştilor, solicitate la constituire şi altele.

Pentru a beneficia de aceste facilităţi, studentul care înfiinţează o afacere proprie trebuie să urmeze cursurile unei forme de învăţământ superior la o instituţie de învăţământ acreditată, să fie cel puţin în anul II de studiu şi să fi promovat toate obligaţiile prevăzute de senatul universităţii şi să nu fi depăşit vârsta de 30 ani.

Îndeplinirea acestor condiţii legale trebuie să fie atestată printr-un act doveditor emis de instituţia de învăţământ superior acreditată al cărei student este solicitantul.

Aceste facilităţi fiscale se acordă o singură dată şi pentru constituirea unei singure firme, individual sau împreună cu alţi studenţi care îndeplinesc condiţiile legale menţionate.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO