Opel lansează un rival pentru Dacia

Grupul General Motors intenţionează să intre pe segmentul de piaţă entry-level din Europa cu o linie de modele low-cost, în încercarea de a recupera o parte din cota de piaţă pierdută în faţa rivalilor care oferă maşini mai ieftine, transmite Financial Times.
Economica.net - lun, 21 iul. 2014, 09:22
Opel lansează un rival pentru Dacia

‘Dacia este un lucru minunat. Cu siguranţă GM nu este Dacia însă acest segment de piaţă entry-level este foarte interesat. Sunt de admirat’, a declarat Karl-Thomas Neumann, directorul general de la Opel, divizia din Europa a GM, într-un interviu acordat Financial Times. ‘Cu siguranţă suntem interesaţi de acest segment’, a mai spus Neumann.

Potrivit FT, GM are de gând să utilizeze noua linie de automobile low-cost pentru a înlocui locul lăsat liber ca urmare a deciziei grupului de a retrage marca Chevrolet de pe piaţa din Europa.

‘Am avut Chevrolet, care arăta ca o maşină ieftină dar nu era’, a spus Karl-Thomas Neumann. ‘Credem că există o posibilitate pentru Opel să vină cu un produs din segmentul entry-level, mai ales acum că Chevrolet a ieşit de pe piaţă’, a adăugat Neumann.

Constructorul auto Dacia, companie controlată de Renault, a devenit cel mai valoros activ din Europa al grupului francez. Vânzările de autoturisme şi SUV Dacia au crescut cu 61% în ultimii doi ani pe fondul unei pieţe auto europene care a scăzut.

Neumann a dezvăluit că GM are în vedere un mic SUV şi un model compact mai mic decât Opel Astra la preţuri similare cu cele ale modelelor Dacia, în cadrul strategiei sale de tranziţie spre segmentul entry-level. Cu toate acestea, Neumann a precizat că relansarea Opel este principala prioritate a grupului auto american GM.

Majoritatea constructorilor auto de masă, Fiat, PSA Peugeot Citroën şi Ford, au avut probleme în ultimii şase ani pe piaţa din Europa, în condiţiile în care consumatorii s-au reorientat spre opţiuni mai ieftine de la Dacia sau constructorii sud-coreeni Hyundai şi Kia

În anul 2008 mărcile GM controlau 10,4% din piaţa auto din Europa, în timp ce Dacia, Hyundai şi Kia aveau împreună 4,9%. În prezent mărcile low cost controlează 9,1% din piaţă iar GM 7,9%.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Te-ar mai putea interesa și
BNR: Rata inflației va continua să scadă în următoarele luni într-un ritm mai lent față de 2023 și pe o traiectorie mai ridicată față de prognoza din februrie 2024
BNR: Rata inflației va continua să scadă în următoarele luni într-un ritm mai lent față de 2023 și pe o traiectorie ...
Rata anuală a inflaţiei va continua să scadă în următoarele luni într-un ritm încetinit faţă de 2023 şi pe o traiectorie uşor mai ridicată decât cea anticipată în prognoza pe termen......
Companiile aeriene au crescut numărul de locuri pentru zborurile din Spania, pentru a face față solicitărilor
Companiile aeriene au crescut numărul de locuri pentru zborurile din Spania, pentru a face față solicitărilor
Companiile aeriene care operează zboruri în Spania se aşteaptă la un sezon de vară record şi au adăugat cu 13% mai ...
CFR a început efectuarea de lucrări de tip Quick Wins între staţiile Crasna şi Zorleni, pentru creșterea vitezei de deplasare a trenurilor
CFR a început efectuarea de lucrări de tip Quick Wins între staţiile Crasna şi Zorleni, pentru creșterea vitezei de ...
Lucrările de tip Quick Wins pentru ridicarea restricţiilor de viteză au început între staţiile Crasna şi Zorleni, ...
Piețele resimt atacul fără precedent al Iranului asupra Israelului. Care este strategia „de criză” a investitorilor
Piețele resimt atacul fără precedent al Iranului asupra Israelului. Care este strategia „de criză” a investitorilor
Piețele financiare se vor confrunta cu o săptămână marcată de volatilitate ridicată, fiind influențate de atacul ...