1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 13 º

Companii

Opel schimbă directorul general înaintea preluării de către PSA

Constructorul auto Opel, divizia europeană a grupului american General Motors, a anunţat luni demisia directorului general Karl-Thomas Neumann, într-un moment în care se apropie de finalizare procesul de preluare a Opel de către constructorul francez PSA Group, informează AFP.

12 iun, 2017 | Agerpres

Opel a precizat că Karl-Thomas Neumann, 56 de ani, va demisiona cu efect imediat, urmând a fi înlocuit de directorul financiar Michael Lohscheller. În pofida demisiei, Neumann va rămâne în boardul Opel până la finalizarea preluării de către PSA, aşteptată pentru a doua jumătate a acestui an.

'Acest lucru va asigura continuitate pentru afacere şi acţionarii săi precum şi o tranziţie managerială având drept sarcină principală elaborarea unui nou plan strategic pentru Opel', a informat producătorul auto.

La începutul lunii martie, grupul francez PSA Peugeot Citroën şi-a anunţat intenţia de a prelua Opel pentru 1,3 miliarde de euro, în ideea de a transforma grupul francez într-un campion european. În urma acestei achiziţii, care este analizată în prezent de autorităţile din domeniul concurenţei, centrul de inginerie de la Rüsselsheim (vestul Germaniei) şi aproximativ 38.000 salariaţi de la Opel/Vauxhall ar urma să se alăture grupului francez.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO