Opel va face maşini mai ieftine. Îşi schimbă şi designul

Opel îşi schimă strategia de marketing. Va face maşini mai ieftine. Asta după ce, în ultimii ani, tendinţa a fost să facă maşini mai scumpe. De asemenea, compania a anunţat că va schimba şeful departamentului de design la Opel/Vauxhall.
Economica.net - vin, 22 iun. 2012, 21:09
Opel va face maşini mai ieftine. Îşi schimbă şi designul

După ce, în ultimii ani, compania „Fulger” a început să se orienteze către modele mai sofisticate care au preţuri ceva mai mari, Opel a decis să facă ajustări şi să construiască maşini mai accesibile, scrie Autonews.

„Opel s-a mişcat pea repede în sus cu preţurile. În perioada următoare vom face ajustări pentru ca maşinile oastre să fie mai accesibile. Vrem să-i atragem pe vechii clienţi Opel”, a declarat Karl-Friedrich Stracke, CEO al companiei.

Opel a pierdut din clienţi după ce preţul de bază al modelelor din gama poducătorului german au crescut în ultimii ani. De asemenea, Opel îşi va mări portofoliul de modele pentru a câştiga cotă de piaţă.

Compania germană are în plan lansarea a 23 modele noi sau facelifturi până în 2016, printe care şi o maşină de oraş – Adam– şi modelul crossover Mokka. Opel pregăteşte şi 13 platforme tehnice bazate pe 3 familii de motore noi.

Şeful OPEL a spus şi că investiţiil vor continua, în ciuda situaţiei economiei globale şi a anunţurilor din partea altor constructori care au spus că vor tăia investiţiile

Opel îşi schimbă şi designul

General Motors a anunţat că va schimba şeful departamentului de design la Opel/Vauxhall. David Lyon îl înlocuieşte pe Mark Adams care va prelua funcţia de director general de design pentru Buick şi Cadillac.

Lyon s-a ocupat de desgnul Buick Enclave care a marcat resuscitarea mărcii americane, dar şi Chevrolet Corvette, Cadillac Escalade şi CTS (Vezi galerie foto).

De asemenea, David Lyon s-a ocupat atât de designul interior şi exterior al mai multor modele şi concepte ale General Motors.

Te-ar mai putea interesa și
UE va impune taxe la importurile de cereale din Rusia şi Belarus – Financial Times
UE va impune taxe la importurile de cereale din Rusia şi Belarus – Financial Times
Uniunea Europeană să pregăteşte să introducă taxe vamale la importurile de cereale din Rusia şi Belarus, în ideea de a-i linişti pe fermieri şi unele state membre, informează Financial......
Reîncep scumpirile la carburanți. Cu cât au crescut azi prețurile la benzină și motorină
Reîncep scumpirile la carburanți. Cu cât au crescut azi prețurile la benzină și motorină
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a crescut azi prețurile la  benzină și motorină, după patru ...
Programul Rabla 2024, lansat oficial la uzina Ford Otosan din Craiova
Programul Rabla 2024, lansat oficial la uzina Ford Otosan din Craiova
Astăzi, la ora 10.00, debutează programul Rabla 2024, cu cele două componente ale sale - Clasic și Plus. Iată toate ...
Scăderea comenzilor de la Ikea și a celor din industria auto germană pun presiune pe exportatorii români. Cîrlănaru, CITR: Numărul insolvențelor va rămâne constant, cel al concordatelor va exploda
Scăderea comenzilor de la Ikea și a celor din industria auto germană pun presiune pe exportatorii români. Cîrlănaru, ...
Țările din Europa, Germania, Franța, Italia sunt cele care și-au diminuat volumul cererii. Pentru industria mobilei este ...