Operaţiunile din Germania ale Praktiker au intrat în insolvenţă

Un tribunal din Germania a deschis luni procedurile de insolvenţă pentru retailerul de bricolaj Praktiker AG, în urma unei cereri depuse în luna iulie de grupul german, prezent şi în România prin divizia internaţională.
Economica.net - mie, 02 oct. 2013, 14:30
Operaţiunile din Germania ale Praktiker au intrat în insolvenţă

Tribunalul din Saarbrucken l-a numit ca lichidator pe adminstratorul Udo Groner, se arată într-un comunicat al Praktiker. Groner era deja lichidator provizoriu la Praktiker după cererea de insolvenţă depusă de retailer în instanţă la 11 iulie.

În comunicatul Praktiker se menţionează că există mai mulţi potenţiali cumpărători pentru magazinele Praktiker şi Max Bahr, unul dintre brandurile grupului.

Primele oferte angajante au fost anunţate şi urmează să fie transmise în scurt timp, se arată în comunicat. Ofertele vor fi evaluate, iar o decizie finală este aşeptată în luna octombrie.

În urma deschiderii procesului de insolvenţă, autoritatea de a lua decizii este transferată de la consiliul director al Praktiker lui Groner.

Retailerul a anunţat în 11 iulie că magazinele Max Bahr şi afacerile internaţionale ale Praktiker Group nu sunt afectate de cererea pentru intrarea în insolvenţă a Praktiker AG, care a vizat şi alte opt subsidiare din Germania.

Divizia internaţională a Praktiker include operaţiunile din Grecia, Polonia, Ungaria, România, Bulgaria şi Ucraina. Praktiker are operaţiuni şi în Turcia şi Luxemburg.

Retailerul german a cerut intrarea în insolvenţă după ce negocierile cu creditorii privind restructurarea liniilor de finanţare au eşuat.

Compania a înregistrat anul trecut o pierdere netă de 190 milioane euro, faţă de un rezultat negativ de 555,6 milioane euro în 2011. Veniturile Praktiker au scăzut anul trecut cu 5,6%, la 3 miliarde euro.

Vânzările Praktiker în România au scăzut cu 6,5% în primul trimestru, la 21,6 milioane de euro. Divizia internaţională a Praktiker a consemnat o scădere de 12,6% a vânzărilor, la 112,4 milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi vinde......
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general al NATO
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general ...
"Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte ...
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Mult anticipata și discutata înjumătățire a cantității disponibile de Bitcoin a avut loc în 20 aprilie. Această ...
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
 Prim-ministrul elen Kyriakos Mitsotakis a declarat că Grecia nu poate oferi Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană ...