1EUR = 4.7787 RON | Bucureşti 9 º

Companii

Operatorii telecom: În Timişoara nu există un proiect de infrastructură subterană al autorităţilor locale spre deosebire de alte oraşe

Companiile de telcom din România Orange, Telekom, UPC şi Vodafone atrag atenţia autorităţilor din Timişoara, care au tăiat pe 18 martie cablurile aeriene din unele zone, că oraşul are nevoie de un proiect de infrastructură subterană, model dezvoltat de alte localităţi, şi de un grafic al lucrărilor de implementare care să fie discutat şi agreat împreună cu operatorii telecom.

21 mar, 2019 | | ECONOMICA.net

"Spre deosebire de alte oraşe în care au existat astfel de proiecte dezvoltate de/cu sprijinul autorităţilor locale (Bucureşti, Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu sau Constanţa), acest tip de proiect nu a fost dezvoltat şi prezentat încă de autorităţile locale din Timişoara, deşi această situaţie este în discuţie de mai mulţi ani. Lipsa unui astfel de plan de dezvoltare a reţelei subterane, împreună cu acţiuni imprevizibile de dezafectare a cablurilor aeriene sunt de natură să afecteze furnizarea serviciilor de internet, televiziune şi telefonie pentru clienţii noştri, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Operatorilor Mobili din România şi UPC Romania.

Companiile de telecom spun că doresc să colaboreze cu autoritățile locale din Timișoara în vederea găsirii unor soluții pentru amplasarea cablurilor în subteran.

"În acest sens, credem că este esențială declanșarea unui proiect de infrastructură subterană, dezvoltat de/cu sprijinul autorităților locale, precum și a unui grafic al lucrărilor de implementare care să fie discutat și agreat împreună cu operatorii telecom", se mai arată în document.

Membrii AOMR si UPC România vor continua să desfăşoare operaţiuni de reamplasare a cablurilor în subteran în toate localităţile în care vor fi dezvoltate astfel de proiecte de infrastructură de către autorităţile locale, inclusiv în Timişoara.

Reprezentanţii Primăriei Timişoarei, conduse de primarul Nicolae Robu, au tăiat în seara de 18 martie mai multe cabluri care atârnau pe stâlpi în centrul oraşului. Primarul s-a declarat nemulţumit de faptul că operatorii de telefonie şi internet nu au mutat cablurile în subteran.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO