Operatorii vor continua să investească în reţelele telecom zeci de milioane de euro, în 2014

Operatorii telecom vor continua să investească, în 2014, sume de ordinul zecilor de milioane de euro în extinderea acoperirii reţelelor şi creşterea vitezei de transfer a datelor, au declarat reprezentanţii Orange, Vodafone, UPC România, Romtelecomşi Cosmote, prezenţi la ZF Digital'13.
Economica.net - mar, 22 oct. 2013, 09:00
Operatorii vor continua să investească în reţelele telecom zeci de milioane de euro, în 2014

„UPC România va investi în creşterea vitezei de transfer a datelor, care va ajunge până la 1Gbps. De asemenea, vom continua să investim în dezvoltarea reţelelor în oraşele unde suntem prezenţi. Suma alocată investiţiilor în 2014 va fi similară cu fondurile cheltuite în acest an şi se va ridica la 30 milioane de euro”, a declarat directorul general al UPC România, Severina Pascu.

Şeful Orange România, Jean Francois Fallacher, a afirmat că investiţiile operatorului vor fi îndreptate către domeniul 4G şi reînnoirea echipamentelor de reţea din mediul urban.

„De asemenea, vom continua să investim şi în instruirea angajaţilor Orange România, în condiţiile în care jumătate din vânzările noastre de terminale sunt smartphone”, a spus Fallacher, care a adăugat că în anii precedenţi fondurile alocate investiţiilor s-au situat între 100 şi 120 milioane de euro.

Directorul general al Romtelecom şi Cosmote România, Nikolai Beckers, a estimat că investiţiile vor atinge 170 milioane de euro în 2014 şi vor viza atât reţeaua fixă, cât şi cea mobilă.

„Ne vom concentra atât pe 4G, cât şi pe partea fixă a reţelei, care va deveni complet digitală”, a spus Beckers.

În cazul Vodafone România, directorul financiar al operatorului, Till Streichert, a afirmat că fondurile alocate investiţiilor pentru anul viitor vor cumula 100 milioane de euro.

„Investiţiile vor susţine eforturile noastre ân direcţia creşterii vitezei de transfer a datelor, a gradului de acoperire a reţelei”, a spus Streichert.

Întrebaţi dacă sunt interesaţi de achiziţionarea drepturilor de retransmisie a meciurilor de fotbal din Liga I, reprezentanţii operatorilor telecom au spus că analizează acest subiect, unul complicat de altfel, dar că preţurile sunt mari.

„Au fost discuţii privind drepturile de difuzare a meciurilor de fotbal. Sunt costuri foarte mari. Dacă preţurile se vor schimba, vom lua în considerare şi această oportunitate”, a spus reprezentantul UPC România.

Beckers a afirmat, de asemenea, că preţurile sunt mari.

„Calculele sunt complicate si depind foarte mult de numărul de abonaţi. Nu eliminăm posibilitatea să participăm la licitaţie”, a spus şeful Romtelecom şi Cosmote România.

Streichert a spus că subiectul este complicat şi că Vodafone România analizează pozibilitatea participării la licitaţia privind drepturile de retransmisie a meciurilor de fotbal.

Te-ar mai putea interesa și
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est au înregistrat ritmuri mai mari de creştere decât media europeană, arată......
Viktor Orban: Ordinea mondială liberal-progresistă ar putea fi înlocuită în acest an cu una suveranistă
Viktor Orban: Ordinea mondială liberal-progresistă ar putea fi înlocuită în acest an cu una suveranistă
În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe ...
Acționarii Aro Palace au respins propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol și Aro Palace
Acționarii Aro Palace au respins propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol ...
Acționarii Aro Palace au respins astăzi, 25 aprilie, propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea ...
Strabag și-a crescut cu 10% numărul de angajați din România în 2023
Strabag și-a crescut cu 10% numărul de angajați din România în 2023
Strabag și-a crescut cu 10% numărul de angajați din România, de la 1.768 la 1.942 într-un an marcat de incertitudini ...