1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 4 º

Extern

Opoziţia germană anunţă o dezbatere în Parlament pe tema rezultatelor summitului UE

Partidul Social-Democrat din Germania (SPD, opoziţie), a anunţat organizarea, vineri, a unei reuniuni extraordinare a Comisiei de Finanţe a Parlamentului, pentru a discuta despre summitul european, cu câteva ore înaintea unui vot crucial pentru cancelarul Angela Merkel, relatează AFP.

29 iun, 2012 | Mediafax

Reuniunea este prevăzută pentru ora 11.30 GMT (14.30 ora României), a precizat pentru AFP biroul de presă al deputatului Carsten Schender (SPD).

Aceasta va avea ca temă rezultatele summitului european care s-a încheiat vineri la Bruxelles şi "consecinţele asupra votului" prevăzut după-amiază în Bundestag (Camera inferioară a Parlamentului german). Schneider a apreciat pe Twitter că Merkel va trebui să dea explicaţii referitor la "schimbarea cu 180 de grade" a poziţiei sale.

La presiunile din partea Spaniei şi Italiei, cancelarul a renunţat la veto-ul său cu privire la utilizarea fondurilor europene pentru recapitalizarea directă a băncilor şi a acceptat relaxarea condiţiilor de acoperire a datoriilor statelor aflate în dificultate prin aceleaşi fonduri.

Bundestagul şi Bundesratul (Camera superioară a Parlamentului german) vor vota vineri seara pactul bugetar, instrument de disciplină financiară în Europa, şi înfiinţarea fondului de urgenţă MES (Mecanismul European pentru Stabilitate). În ambele cazuri, Merkel trebuie să obţină o majoritate de două treimi din voturi, având nevoie şi de votul opoziţiei.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO