1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 17 º

Companii

Oprea, propus la Ministerul pentru Mediul de afaceri: 160 de firme au primit finanţare prin Start-Up Nation de la începutul anului

Peste 160 de firme au primit finanţare prin Start-Up Nation în primele 10 zile, a declarat luni, Ştefan Radu Oprea, ministrul propus pentru portofoliul Mediului de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, la ieşirea din comisiile de specialitate reunite ale Parlamentului.

29 ian, 2018 | Agerpres

Potrivit acestuia, programul Start-Up Nation va fi programul de succes al ministerului şi va continua şi anul acesta.

'Este un program (Start-Up Nation, n.r.) care va fi programul de succes al ministerului, care a început foarte bine, capătă maturitate, va continua şi anul acesta. Cele 10.000 de proiecte, care au fost în programul de guvernare, vor continua. Cred că şi programul de sprijinire, de internaţionalizare, este unul foarte important, astfel încât apetenţa sau vocaţia internaţionalizării firmelor cu capital românesc să fie din ce în ce mai mare, cu scopul de a echilibra balanţa, astfel încât exportul să fie cel puţin egal cu importul. În primele 10 zile ale anului, 160 de firme au primit finanţare prin acest program', a declarat Ştefan Radu Oprea.

Programul Start-Up Nation a debutat odată cu aprobarea, în ianuarie 2017, a unei Ordonanţe de urgenţă pentru stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii. Potrivit Executivului de la acel moment, prin program se acordă ajutor de minimis de până la 200.000 lei pentru un beneficiar, reprezentând 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, unui număr maxim estimat de 10.000 de întreprinderi mici şi mijlocii.

Bugetul total pentru acest an a fost calculat la 1,7 miliarde de lei, din care 1,2 miliarde de lei de la bugetul de stat şi 500 de milioane de lei din fonduri europene.

Până pe 15 decembrie 2017, doar 23 de beneficiari primiseră în conturi cei 200.000 de lei, după cum a declarat Adrian Panait, directorul Direcţiei Programe din cadrul ministerului, la audierile din comisiile parlamentare de specialitate reunite pentru avizul bugetului pe 2018 al instituţiei.

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan Radu Oprea, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Oprea a fost validat cu 32 voturi pentru, 13 împotrivă şi nicio abţinere.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO