Oprescu: 23% din numărul total de străzi nu aveau apă şi canal la sfârşitul lui 2008

Primarul general Sorin Oprescu a declarat, joi, la bilanţul celor patru ani de activitate, că, la sfârşitul anului 2008, 23% din numărul total de străzi erau de pământ şi nu aveau apă şi canal, circa 4,5% din locuitorii Capitalei fiind afectaţi, iar în patru ani procentul acesta a scăzut considerabil, la numai 14%.
Economica.net - joi, 05 apr. 2012, 18:44
Oprescu: 23% din numărul total de străzi nu aveau apă şi canal la sfârşitul lui 2008

„Aproximativ 2%, încă cel puţin 40.000 de bucureşteni beneficiază în acest moment de apă, canal, iluminat şi transport public, acolo unde a fost cazul”, a spus Oprescu.

Potrivit edilului-şef, un număr important de cartiere vechi ale Capitalei aveau un grad de acoperire a serviciului de alimentare cu apă şi canalizare de numai 45%-50%.

„Facem referire la cartierele Băneasa, Vatra Nouă, Chitila Triaj, Străuleşti – sectorul 1, cartierele Andronache, Ion Creangă – sectorul 2 -, cartierul Olimpia, Progresul, Apărătorii Patriei – sectorul 4, Măgurele – sectorul 5 şi cartierul Giuleşti Sârbi – sectorul 6. În momentul acesta sunt terminate”, a precizat Oprescu.

El a menţionat că au fost lansate lucrări noi de execuţie, în cartierele Andronache, Ion Creangă, Petricani, Progresul, Apărătorii Patriei şi Bucureşti-Măgurele.

Conform datelor furnizate de primarul general, în perioada 2008-2012, s-au finalizat 317 străzi însumând 101,7 km de alimentare cu apă, 40 km reţea publică de canalizare menajeră, 6,5 km reţea publică de canalizare pluvială, 45,3 km reţea de drum public, 4 staţii de preepurare a apelor pluviale, 15 staţii de pompare a apelor uzate menajere, o staţie de pompare apă potabilă.

Sunt în lucru 53 de străzi însumând 20 km de reţea publică de alimentare cu apă şi 14.600 metri reţea publică de canalizare menajeră.

Legat de parcări, edilul-şef a estimat că în zona centrală a Capitalei este nevoie de 30.000 de locuri de parcare, iar, în următorii ani, cererea va creşte până la aproximativ 90.000 de locuri.

„În strategia de parcări s-au identificat 69 de locaţii pentru parcările subterane, din care prioritare ar fi 22, existând şi alte 88 de propuneri de amplasament. Au fost demarate o serie de proiecte precum parcajul subteran de la Piaţa Universităţii. Va avea 420 de locuri pentru autoturisme şi 25 de locuri pentru motociclete. Este realizat pe trei nivele subterane”, a informat Oprescu.

La suprafaţă se va executa o amenajare arhitecturală şi urbanistică, unde vor fi reamplasate cele patru statui din parcul Izvor.

„Este prima parcare subterană din ultimii 22 de ani şi care reprezintă debutul real al sistemului de parcări moderne din Capitală. Această parcare nu se face din bani publici, ci prin PPP, prin atragerea de investiţii private străine în obiective publice. Termen de finalizare – semestrul I 2012”, a anunţat primarul general.

La acelaşi capitol a menţionat parcarea supraterană şi terenul de sport din curtea stadionului Arena Naţională, destinată atât riveranilor, cât şi participanţilor la manifestările cultural-sportive de pe stadion. Capacitatea este de 1.300 de locuri, pe patru niveluri. Terasa parcării va fi amenajată cu terenuri destinate activităţilor sportive. Termen de finalizare – primul semestru 2012.

Te-ar mai putea interesa și
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
Ghidul de finanţare pentru investiţii în capacităţi de producţie a energiei din biogaz pe bază de gunoi de grajd, cu alocare financiară de aproape 21 milioane de euro prin Planul Naţional de......
Polonia va construi 800 de tancuri şi va stimula industria naţională de armament
Polonia va construi 800 de tancuri şi va stimula industria naţională de armament
Ministrul apărării polonez, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, a anunţat vineri intenţia guvernului său ca 820 din cele 1.000 ...
Iranul dă de înţeles că nu va răspunde presupusului atac al Israelului
Iranul dă de înţeles că nu va răspunde presupusului atac al Israelului
Armata iraniană a dat de înţeles vineri că nu va răspunde presupusului atac cu drone suferit în noaptea de joi spre ...
Rusia îşi accelerează producţia de tancuri şi lansatoare de rachete termobarice – Şoigu
Rusia îşi accelerează producţia de tancuri şi lansatoare de rachete termobarice – Şoigu
Ministrul apărării rus Serghei Şoigu a declarat vineri că ţara sa îşi accelerează producţia de tancuri şi de sisteme ...