1EUR = 4.7231 RON | Bucureşti 28 º

News

Oprescu a anunţat înfiinţarea unor comisii de monitorizare şi control al activităţii RADET şi RATB

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat marţi, după întâlnirea cu noii membri ai consiliilor de administraţie ale RATB şi RADET şi cu reprezentanţi ai Consiliului General al Municipiului Bucureşti, un set de măsuri pentru organizarea şi restructurarea celor două regii, unde s-au constatat mai multe probleme raportate de Corpul de control al prim-ministrului.

16 apr, 2013 | Mediafax

În acest sens, a spus edilul-şef, vor fi constituite două comisii de supraveghere, control şi monitorizare a activităţii regiilor menţionate.

"În urma discuţiilor avute azi, am dispus constituirea de comisii de supraveghere, control şi monitorizare, comisii care vor funcţiona un an şi vor face raportări lunare către CGMB, pentru supravegherea cheltuielilor, a costurilor şi a eficienţei cheltuirii veniturilor", a anunţat Oprescu.

Activitatea acestor comisii va avea caracter permanent, pe termen de un an, şi se vor face raportări lunare de către viceprimarii Dan Darabont pentru RATB şi Marcel Nicolăescu pentru RADET, în calitate de preşedinţi ai celor două comisii.

Ceilalţi membri ai comisiilor vor fi, potrivit primarului general: preşedintele comisiei de resort din CGMB, un reprezentant al Comisiei de specialitate din aparatul primarului general, un reprezentant al Direcţiei de buget din aparatul executiv, unul al Direcţiei economice şi control financiar a PMB, unul al Direcţiei de audit intern şi un reprezentant de la Inspecţie şi control.

Edilul-şef s-a mai referit la efectuarea unui audit extern al întregii activităţi care să verifice contractele de mentenanţă, de servicii şi de achiziţii, precum şi la elaborarea documentaţiei şi strategiei de transformare în societăţi comerciale, valabilă pentru cele două regii, în maximum şase luni, aşa cum prevede legea.

Ultimul punct al măsurilor anunţate de către Sorin Oprescu a fost planul de reorganizare şi de restructurare a întregii activităţi, incluzând protecţia personalului angajat, urmând ca sindicatele să devină parteneri de discuţii.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO