Oprescu a cerut deszăpezirea străzilor secundare, a trotuarelor şi a staţiilor RATB

Primarul general Sorin Oprescu a cerut, miercuri dimineaţă, firmelor de deszăpezire să intervină pe toate străzile secundare şi arterele de legatură din Capitală şi să se acţioneze cu material antiderapant pe trotuare, în staţiile şi refugiile RATB care nu au fost curăţate.
Economica.net - mie, 12 dec. 2012, 08:41
Oprescu a cerut deszăpezirea străzilor secundare, a trotuarelor şi a staţiilor RATB

Edilul şef al Capitalei a solicitat firmelor de deszăpezire, la Comandamentul de iarnă, să continue tratamentele cu material antiderapant, să intervină pe toate străzile secundare şi arterele de legătură şi să cureţe trotuarele, staţiile şi refugiile RATB care nu au fost curăţate.

„Rog operatorii de deszăpezire să împrăştie material antiderapant în cursul acestei dimineţi, atât timp cât vremea ne permite şi nu ninge, să se acţioneze pentru dislocarea podurilor de gheaţă care deja au început să se formeze şi, mai ales, să se ocupe de curăţarea trotuarelor. De asemenea, ori de câte ori va fi nevoie, îi rog pe operatori să ceară sprijinul Poliţiei Rutiere sau al Poliţiei Locale, în aşa fel încât circulaţia să se desfăşoare în condiţii normale”, a spus Sorin Oprescu.

În zona pantelor, rampelor şi a podurilor trebuie să fie cel puţin o sărăriţa care să împraştie material antiderapant ori de câte ori este nevoie şi de asemenea trebuie să se intervină cu prioritate la intrările în şcoli şi spitale.

Totodată, spre seară operatorii de deszăpezire vor putea începe acţiunile de evacuare a zăpezii de pe marile bulevarde.

Primarul Capitalei a făcut apel la bucureşteni să folosească, pe cât posibil, mijloacele de transport în comun, astfel încât acţiunea operatorilor de deszăpezire să fie cât mai eficientă.

Oprescu a mai cerut inspectorilor Primăriei Capitalei să continue monitorizarea acţiunilor de deszăpezire, să verifice şi să amendeze deţinatorii de reţele edilitare care au lăsat lucrările de pe carosabil nesemnalizate.

Peste 320 de utilaje cu pluguri au acţionat marţi noapte în Capitală pentru deszăpezirea arterelor principale, au declarat pentru MEDIAFAX, reprezentanţii municipalităţii.

Aproape 450 de persoane fără adăpost au fost găzduite în adăposturile municipalităţii, dintre care 78 la adăpostul din Berceni şi 370 la Complexul Integrat de Servicii Sociale din Bulevardul Theodor Pallady.

De asemenea, bucureştenii pot primi gratuit ceai şi supă caldă în cele şase cantine ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Capitalei, de pe str. Sfântul Constantin nr. 8, Calea Griviţei nr. 216, ambele din Sectorul 1, str. Agricultori nr. 44, în Sectorul 2, Calea Ferentari nr. 91, în Sectorul 5, la sediul DGASMB, str. Foişorului 56-58 şi la Policlinica socială din str. Dristorului 81-88.

Potrivit datelor din programul de deszăpezire, Capitala are la dispoziţie 591 utilaje, 3.314 angajaţi ai operatorilor de salubrizare şi aproape 30.000 de tone de material antiderapant.

Jumătatea de sud a ţării şi Moldova sunt până miercuri, la ora 12.00, sub cod galben de ninsori abundente şi viscol.

În Bucureşti au fost anunţate pentru joi temperaturi de până la minus 20 grade Celsius noaptea.

Te-ar mai putea interesa și
Johnson & Johnson amână distribuirea vaccinului său în Europa, după apariția unor cazuri de tromboze în SUA. UE cere explicaţii
Johnson & Johnson amână distribuirea vaccinului său în Europa, după apariția unor cazuri de tromboze în SUA. ...
Grupul farmaceutic american Johnson & Johnson a anunţat marţi că a luat decizia să amâne începerea distribuirii vaccinului său anti-COVID-19 în Europa, după ce autorităţile sanitare......
Franța a supendat toate zborurile din și spre Brazilia
Franța a supendat toate zborurile din și spre Brazilia
Franţa a decis să suspende până la noi ordine toate zborurile între Brazilia şi Franţa din cauza îngrijorărilor ...
CEO Levi Strauss: Pandemia a făcut să se încheie moda blugilor strâmți
CEO Levi Strauss: Pandemia a făcut să se încheie moda blugilor strâmți
Au apărut veşti bune pentru americanii care s-au îngrăşat în timpul pandemiei de COVID-19: blugii strâmţi nu mai ...
A fost finalizată preluarea PayPoint și Payzone de către Innova Capital
A fost finalizată preluarea PayPoint și Payzone de către Innova Capital
După aproape șase luni de la anunțarea semnării tranzacției dintre Innova Capital și PayPoint PLC, procesul de achiziție ...