Oprescu a dispus măsuri de intervenţie în caz de inundaţii, marţi şi miercuri

Primarul general Sorin Oprescu a dispus, luni, mai multe măsuri de intervenţie în cazul în care vor fi semnalate acumulări importante de apă ca urmare a ploilor anunţate de meteorologi pentru marţi şi miercuri în Capitală şi 22 de judeţe din sud.
Economica.net - lun, 25 feb. 2013, 19:48
Oprescu a dispus măsuri de intervenţie în caz de inundaţii, marţi şi miercuri

Astfel, edilul şef al Capitalei a dispus ca toate echipele, utilajele şi autospecialele aparţinând operatorilor de salubrizare sau ApaNova să fie pregătite de intervenţie în cazul în care sunt semnalate acumulări de apă care împiedică desfăşurarea traficului în condiţii normale şi care pot provoca disfuncţionalităţi, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX, luni seară, de municipalitatea bucureşteană.

Potrivit sursei citate, 20 de echipe ApaNova vor fi pregătite de intervenţie în cazul în care va fi necesar, numărul acestora putând fi suplimentat până la 86, în funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice.

În cazul în care condiţiile meteo o vor impune, operatorii de salubrizare din toate sectoarele vor acţiona pentru curăţarea gurilor de scurgere şi îndepărtarea deşeurilor aduse de ploaie, mai spun reprezentanţii Primăriei Capitalei.

De asemenea, se arată în comunicat, echipele ApaNova vor monitoriza permanent nivelul apei în colectorul casetat, iar in cazul în care volumul de precipitaţii acumulat va impune acest lucru, se va redeschide Canalul de Legătura al Casetei cu râul Dâmboviţa, pentru a permite tranzitarea unui debit cât mai mare de apă.

La rândul lor, reprezentanţii Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) sunt pregătiţi să acţioneze cu pompe şi vidanje, pentru a degaja eventualele acumulări de apă din parcurile aflate în administrare şi vor interveni astfel încât copacii din parcurile bucureştene afectaţi de ploaie să nu reprezinte un pericol.

Totodata, mai precizează Primăria Capitalei, echipele de intervenţie ale Administraţiei Străzilor Bucureşti (ASB) se vor afla în teren, pentru a repune în funcţiune, în cel mai scurt timp, eventualele semafoarele defecte. De asemenea, toate podurile şi pasajele aflate în administrarea ASB vor fi monitorizate, astfel încât, în cazul în care situaţia o va impune, să fie luate măsurile necesare în cel mai scurt timp.

Pentru eventualele urgenţe cauzate de vreme, bucureştenii pot suna la 0800.800.882 (Dispeceratul Integrat de Urgenţă) şi 021. 305.55.50 (Dispeceratul Primăriei Municipiului Bucureşti).

Bucureştiul şi 22 de judeţe din jumătatea de sud a ţării vor fi de marţi, ora 02.00, până miercuri, la ora 15.00, sub atenţionare cod galben de ploi şi vânt puternic.

Potrivit atenţionării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în regiunile sudice va ploua pe arii extinse, cantităţile de apă vor depăşi 20 – 25 de litri pe metru pătrat.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...