1EUR = 4.8429 RON | Bucureşti 31 º

News

Oprescu: Arcul de Triumf, Observatorul Astronomic şi Casa Cesianu intra anul acesta în restaurare

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat, sâmbătă, că Arcul de Triumf, Observatorul Astronomic, Casa Cesianu şi Muzeul Mina Minovici intra anul acesta în restaurare, cu fonduri europene.

06 apr, 2013 | Mediafax

Sorin Oprescu a precizat că la Arcul de Triumf lucrările de consolidare şi renovare vor începe curând, precizând că ar dori să se facă şi o trecere pietonală care să ducă până la monument.

În ce priveşte celelalte trei clădiri de patrimoniu, Oprescu a spus că vor intra în restaurare anul acesta.

Sorin Oprescu a adăugat că şi la sediul vechi al Primăriei Capitalei lucrările sunt în desfăşurare.

În 25 februarie, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat un proiect care permite Primăriei Capitalei să contracteze o finanţare rambursabilă internă de până la 140 de milioane de lei pentru cofinanţarea unor proiectele din fonduri europene, printre care restaurarea şi conservarea Casei Cesianu, a Observatorului Astronomic "Vasile Urseanu" şi a Arcului de Triumf.

În iulie 2011 au fost semnate contractele de finanţare pentru reabilitarea şi consolidarea Muzeului Mina Minovici şi a Casei Cesianu, în valoare totală de 23,5 milioane lei (5,7 milioane euro). Acestea au fost primele contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional semnate între Ministerul Dezvoltării şi Primăria Capitalei.

Reabilitarea şi consolidarea muzeului Mina Minovici vor costa 14,99 milioane de lei (3,6 milioane de euro), iar consolidarea, restaurarea şi conservarea Casei Cesianu necesită o investiţie de 8,5 milioane de lei (2 milioane de euro). Fondurile europene nerambursabile se ridică la 11,2 milioane de lei în cazul primului proiect şi la 5,9 milioane de lei pentru cel de-al doilea, potrivit datelor prezentate atunci.

În 8 februarie 2012, Primăria Capitalei şi Ministerul Dezvoltării au semnat contractul de finanţare prin Programul Operaţional Regional (POR) pentru consolidarea şi restaurarea Arcului de Triumf. Investiţia în restaurarea Arcului de Triumf va fi de 31 de milioane de lei, dintre care 22 de milioane de lei vor fi fonduri nerambursabile, conform datelor prezentate atunci.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO