Oprescu: Bucureştiul şi-a diversificat mult oferta turistică în ultima perioadă

Primarul general Sorin Oprescu a declarat, miercuri, că Bucureştiul şi-a diversificat în ultimul timp oferta turistică, prin dezvoltarea Centrului Istoric, prin darea în funcţiune a Arenei Naţionale, dar şi prin festivalurile şi manifestările sportive organizate.
Economica.net - mie, 03 iul. 2013, 16:36
Oprescu: Bucureştiul şi-a diversificat mult oferta turistică în ultima perioadă

„Aduceţi-vă puţin aminte ce se întâmplă la Noaptea Muzeelor, la festivalurile care se petrec şi s-au petrecut în Bucureşti, la manifestările sportive care au avut loc în Capitală şi o să vedeţi că Bucureştiul şi-a diversificat mult oferta turistică”, a spus Sorin Oprescu la Conferinţa Internaţională de Turism cu tema „Identificarea avantajelor competitive ale unei destinaţii turistice, oportunităţi şi provocări pentru dezvoltarea durabilă a turismului”.

Sorin Oprescu a mai spus că cei aproximativ 2,3 milioane de locuitori fac ca Bucureştiul să fie al zecelea oraş ca populaţie din UE, în realitate Capitala fiind gazda a peste trei milioane de oameni zilnic.

Primarul a adăugat că Bucureştiul are „toate condimentele” unui mare oraş european care merită vizitat.

„Oraşul nostru este un loc care abundă în istorie şi cultură, în care domnesc diversitatea şi contrastul, dar căruia nu-i lipseşte eleganţa şi rafinamentul”, a arătat Oprescu.

În prezentarea Capitalei, Oprescu a făcut referire la edificiile de patrimoniu, la muzee, parcuri,la viaţa artistică din centrul Istoric, la Opera Naţională şi Ateneul Român, arătând totodată Cimitirul Bellu a fost inclus în Ruta Europeană a Cimitirelor Semnificative.

„Zeci de mii de turişti ne-au vizitat oraşul într-o singură zi, respectiv ziua finalei UEFA Europa League, iar capacitatea noastră de organizare ne-a adus cuvinte de laudă din partea tuturor, inclusiv a presei internaţionale care a fost prezentă la eveniment”, a mai spus Oprescu.

Primarul a precizat că printre proiectele imediate ale municipalităţii se află construirea unei săli polivalente şi a unei săli de concerte.

În încheierea discursului său, Oprescu a arătat că, din punctul lui de vedere, Bucureştiul este cel mai potrivit punct de plecare pentru un tur al României.

Primarul Capitalei i-a oferit secretarului general al Organizaţiei Mondiale a Turismului, Taleb Rifai, cheia oraşului şi i-a mulţumit pentru implicarea sa în dezvoltarea turismului românesc.

În ceremonia de deschidere a conferinţei a fost prezentat un film de promovare a României, respectiv un interviu cu Prinţul Charles.

Te-ar mai putea interesa și
Hisky le oferă reduceri la biletele de avion românilor care își reînnoiesc viza pentru Statele Unite ale Americii
Hisky le oferă reduceri la biletele de avion românilor care își reînnoiesc viza pentru Statele Unite ale Americii
Transportatorul aerian HiSky anunță că se alătură campaniei de includere a țării noastre în programul Visa Waiver, derulat de Guvernului Statelor Unite ale Americii, care ar permite......
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Compania Naţională "Poşta Română" (CNPR) a depus în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) procedura de consultare ...
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar – studiu
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar ...
Bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar, pentru 60% dintre cititori, arată ...
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Partidul Social Democrat va valida săptămâna viitoare în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria ...