Oprescu cere operatorilor de deszăpezire să intensifice intervenţiile în Bucureşti, unde ninge

Primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, a solicitat, duminică, operatorilor de deszăpezire să intensifice intervenţiile în toate sectoarele Capitalei, având în vedere prognozele emise de meteorologi care anunţă în continuare ninsori în Bucureşti.
Economica.net - sâm, 12 ian. 2013, 13:42
Oprescu cere operatorilor de deszăpezire să intensifice intervenţiile în Bucureşti, unde ninge

În Bucureşti a început sâmbătă, în jurul orei 9.00, să ningă, iar de la prânz se acţionează atât cu material antiderapant, cât şi prin pluguirea arterelor cu 151 de utilaje.

„În toate cele şase sectoare se acţionează cu prioritate în zona pantelor, rampelor şi podurilor, pe arterele principale şi secundare, dar şi la intrările în şcoli, spitale şi alte instituţii publice. Menţionăm că se păstrează în permanenţă legătura cu Brigada de Poliţie Rutieră astfel încât, dacă va fi necesar, echipajele Poliţiei vor facilita intervenţia utilajelor de deszăpezire”, se arată într-un comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti.

De asemenea, primarul Capitalei a dispus ca Poliţia Locală să sprijine agenţii de circulaţie ai Brigăzii Rutiere pentru fluidizarea circulaţiei, atunci când condiţiile meteo o vor impune.

Totodata, edilul şef a cerut inspectorilor din cadrul Direcţiei de Control să verifice, în teren, modul de intervenţie a operatorilor de deszăpezire.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială continuă programul de adăpostire a persoanelor defavorizate în cele doua centre DGASMB: Complexul de Servicii Medicale din Th. Pallady şi Adapostul Sf. Luca din Berceni, dar şi programul de distribuţie de ceai şi supă calda prin intermediul echipelor mobile (Gara de Nord, ora 21.00).

„Pentru orice sesizare privind oamenii fara adapost, cetăţenii pot suna la numărul de telefon gratuit 0800.821.218 sau 021.314.23.15. De asemenea, pentru sesizări privind RADET, ENEL, ApaNova etc,. Primăria Capitalei pune la dispoziţia bucureştenilor numărul de telefon gratuit 0800.800.868”, se arată în comunicatul municipalităţii.

La rândul său, primarul Robert Sorin Negoiţă, a anunţat că a convocat comandamentul de iarnă la nivelul sectorului 3. Acesta a cerut operatorului de salubritate să acţioneze pentru deszăpezire cu material antiderapant pe arterele secundare, trotuare, staţii RATB, precum şi în zona şcolilor şi a gurilor de metrou.

„Este foarte important să intervenim repede şi eficient pentru a nu lăsa zăpada să se depună pe străzi sau pe trotuare. Îi asigur pe locuitorii sectorului 3, fie că sunt şoferi, fie că sunt pietoni, că vom face tot posibilul pentru a asigura un trafic fluent pe raza sectorului”, declară primarul Robert Sorin Negoiţă.

În Sectorul 3 operatorul de salubritate este pregătit să intervină cu 60 de utilaje performante pentru îndepărtat zăpada şi opt încărcătoare frontale. Dintre acestea, 15 sunt sărăriţe şi pluguri pentru alei, trotuare, străzi secundare şi parcări. În Sectorul 3 se intervine pe 69 de artere principale, 596 de artere secundare, trei pasaje subterane, doua staţii de pompieri, o staţie de salvare, două spitale şi 16 pante. Operatorul de salubritate foloseşte tetraclorura de calciu, drept material antiderapant, în cazul temperaturilor de până la zero grade, şi sare atunci când se înregistrează temperaturi negative.

De asemenea, primarul Negoiţă a solicitat Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului să pregătească adăposturile de noapte pentru cei care vor avea nevoie de serviciile acestora.

Comandamentul de iarna va rămâne întrunit în permanenţă pe toată durata efectelor ninsorii.

Te-ar mai putea interesa și
Armata ucraineană a finalizat curățarea Insulei Șerpilor de echipamentele militare abandonate de forțele ruse înainte de retragere
Armata ucraineană a finalizat curățarea Insulei Șerpilor de echipamentele militare abandonate de forțele ruse înainte ...
Unităţi ale forţelor armate ucrainene au încheiat operaţiunea de curăţare a Insulei Şerpilor de echipamente şi armament lăsate în urmă de trupele ruse după retragerea lor în Crimeea, a......
Berlinul vrea să introducă o nouă taxă în facturile de gaze naturale ale consumatorilor germani
Berlinul vrea să introducă o nouă taxă în facturile de gaze naturale ale consumatorilor germani
Guvernul german vrea să introducă o nouă taxă în facturile la gaze ale tuturor consumatorilor, în ideea de a-i ajuta ...
SUA trimit noi ajutoare militare către Ucraina, în valoare de 820 de milioane de dolari
SUA trimit noi ajutoare militare către Ucraina, în valoare de 820 de milioane de dolari
Pentagonul a anunţat vineri că trimite un nou ajutor militar destinat Ucrainei, în valoare de 820 de milioane de dolari, ...
Autobuze electrice în București: Turcii de la Otokar contestă o cerință din caietul de sarcini
Autobuze electrice în București: Turcii de la Otokar contestă o cerință din caietul de sarcini
Producătorul de autobuze Otokar a depus contestație în cadrul licitației pentru achiziția a 100 de autobuze electrice ...