Oprescu: Curăţenia de primăvară, din martie-aprilie, costă cel mult 250-300 de mii de euro

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, luni, că municipalitatea face în lunile martie şi aprilie curăţenia de primăvară, precizând că operaţiunea va costa cel mult 250-300 de mii de euro, sumă care nu înseamnă mult pentru un oraş.
Economica.net - lun, 11 mart. 2013, 13:34
Oprescu: Curăţenia de primăvară, din martie-aprilie, costă cel mult 250-300 de mii de euro

„Nu cred că o să se ducă mai mult de 250-300 de mii de euro. Asta înseamnă nimic pentru oraş, înseamnă cu adevărat ceva dacă te apuci să pui numai zambile”, a spus Sorin Oprescu, după comandamentul pentru curăţenia de primăvară.

Oprescu s-a întâlnit cu reprezentanţii tuturor instituţiilor aflate în subordinea Primăriei Capitalei care sunt implicate în curăţenia de primăvară din Bucureşti.

Edilul şef al Capitalei a spus că încearcă revigorarea colaborării cu ONG-urile, care a funcţionat foarte bine, iar dacă asociaţiile de proprietari vor solicita ajutorul, le vor fi oferite materiale pentru curăţenie şi pentru revigorarea în special a zonelor verzi din jurul blocurilor.

„Mai mult decât serviciile publice, mă îndrept primăvara asta spre o colaborare pe care am mai avut-o, nu foarte susţinută, cu ONG-urile, prin care vreau să pun la dispoziţia asociaţiilor de bloc materiale de curăţenie şi, în principal, pentru verdele din jurul blocurilor. Pentru că nu pot să ajung cu operatorii de curăţenie în toate locurile, în toate cotloanele, să pot să pun pomi sau să pot să pun iarbă”, a mai spus Sorin Oprescu.

Primarul a precizat că o să-i ajute în special pe cei care „nu pot”, arătând că este vorba de materiale pentru văruirea scărilor blocurilor sau pentru repararea gărduleţelor din jurul zonelor verzi din faţa acestor imobile, iar acolo unde este necesar vor fi date chiar şi seminţe pentru iarbă.

Oprescu a cerut Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement să pregătească parcurile şi lacurile pentru 1 Mai.

Edilul a mai spus că în cursul zilei de luni va avea o întâlnire cu reprezentanţii firmelor de asfaltare, cărora le va cere „să-şi pornească staţiile de asfalt”, pentru a putea intra să repare gropile apărute în carosabil în perioada de iarnă, pe drumurile aflate în inventarul Administraţiei Străzilor.

Sorin Oprescu i-a cerut reprezentantului Apa Nova să fie verificate cu prioritate gurile de canal, pentru a fi evitate eventuale inundaţii.

„Am cerut verificarea gurilor de canal, pentru că imediat după iarnă gurile de canal sunt înfundate de praf, de noroi, de substanţe antiderapante, iar acum începe sezonul ploilor şi acestea trebuie curăţate, să nu fie înfundate, pentru a nu mai avea bălţile pe care le ştim deja după fiecare ploaie”, a precizat Oprescu.

Edilul şef al Capitalei a vorbit şi despre începerea campaniei de dezinsecţie şi deratizare, precizând că în special în cazul ţânţarilor aceasta trebuie începută cu trei săptămâni înainte „să apară soarele, să se nască ţânţarul”.

Te-ar mai putea interesa și
MAI: Între 1 şi 6 mai nu se vor desfăşura activităţi de lucru cu publicul la ghişeu pentru eliberarea de documente
MAI: Între 1 şi 6 mai nu se vor desfăşura activităţi de lucru cu publicul la ghişeu pentru eliberarea de documente
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) reaminteşte că, luni şi marţi, serviciile publice comunitare care eliberează permise de conducere, certificate de înmatriculare, paşapoarte, respectiv......
Engie se va concentra pe regenerabile şi infrastructura energetică din Maroc
Engie se va concentra pe regenerabile şi infrastructura energetică din Maroc
Engie intenţionează să-şi vândă participaţia în cea mai mare centrală pe bază de cărbune din Maroc (SAFIEC), pentru ...
Autonomie extinsă pentru autoutilitara electrică Ford E-Transit
Autonomie extinsă pentru autoutilitara electrică Ford E-Transit
Ford Pro, divizia de vehicule comerciale a companiei americane, a anunțat introducea opțiunii de autonomie extinsă pentru ...
Chinezii de la Xpeng iau și ei în calcul o uzină în Europa
Chinezii de la Xpeng iau și ei în calcul o uzină în Europa
Oficialii producătorului chinez Xpeng au declarat la expoziția auto de la Beijing că iau în calcul o investiție într-o ...