1EUR = 4.8721 RON | Bucureşti 25 º

News

Oprescu, despre preluarea Metrorex: Un proces complex şi firesc, ca în marile capitale europene

Primarul general Sorin Oprescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că preluarea Metrorex este un proces complex şi totodată firesc, pentru a exista şi în Bucureşti, ca în toate marile capitale europene, o singură autoritate care să gestioneze un sistem de transport public integrat.

05 sep, 2012 | Mediafax

"Vorbim despre un proces complex, care implică detalii tehnice, legislative, decizionale, administrative şi financiar-bugetare", a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, primarul general Sorin Oprescu, precizând că "este firesc ca, şi în Bucureşti, ca în toate marile capitale europene, să existe o singură autoritate care să gestioneze un sistem de transport public integrat".

Potrivit primarului general, o echipă de lucru, formată din reprezentanţi ai municipalitatii şi experţi ai Guvernului, analizează îmbunătăţirea calităţii şi performanţa serviciului de transport public în Capitală, unul dintre punctele de pe agenda de lucru fiind preluarea de către Primărie a Metrorex.

Guvernul va decide în perioada următoare trecerea Metrorex de la Ministerul Transporturilor în subordinea Primăriei Capitalei, va începe procedurile de privatizare la CFR Marfă şi va introduce management privat la Tarom, a declarat, miercuri, premierul Victor Ponta, la începutul şedinţei de Guvern.

"În Guvern o să adoptăm în perioada imediat următoare câteva măsuri pe care demult trebuia să le adoptăm. Prima dintre ele ar fi trecerea metroului la primăria Municipiului Bucureşti, pentru că trebuie continuate investiţiile. S-a vorbit destul de mult de tronsonul spre Drumul Taberei şi ăla trebuie continuat, dar trebuie nu să spunem noi de la minister, pe tot felul de interese obscure, cum săpăm în şapte direcţii metrou şi de fapt nu terminăm nicăieri. Trebuie Primăria Generală, cu sprijin de la Guvern şi cu propriile forţe, pe baza mandatului pe care îl au de la cetăţeni, să continue prioritizarea. Întâi fac linia spre Drumul Taberei şi, după aceea, cea spre Pantelimon. Săpăm în şapte locuri de şapte ani şi o să terminăm în 70 de ani", a afirmat Ponta.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO