1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 36 º

Companii

Oprescu: Primăria nu poate suporta la nesfârşit consecinţele managementului defectuos de la ELCEN

Primarul general al Bucureştiului, Sorin Oprescu, a declarat luni că Primăria Capitalei nu poate suporta la nesfârşit consecinţele managementului defectuos de la nivelul ELCEN şi a afirmat că acţiunea Distrigaz Sud Reţele de a reduce presiunea gazelor naturale a fost 'forţată'.

06 oct, 2014 | Agerpres

'Situaţia plăţilor RADET către ELCEN din ianuarie până în septembrie este următoarea - energia termică achiziţionată, adică 2,8 de milioane de gigacalorii, a însemnat plata a 609,9 de milioane de lei, plăţi efectuate de RADET din încasări directe şi din subvenţia dată de Primăria Bucureştiului, 677,5 milioane de lei, adică 111%. Primăria şi-a făcut datoria prin RADET de a plăti nu numai consumul, ci a achita în plus tocmai mergând pe această cale de a stinge foarte multe datorii pe care ELCEN le-a făcut, dar nu înţeleg să plătesc un management prost la ELCEN', a spus Oprescu într-o declaraţie de presă.

El a afirmat că acţiunea Distrigaz Sud Reţele de a reduce presiunea gazelor naturale a fost 'forţată'.

'Consider că acţiunea Distrigaz Sud Reţele este una forţată. Suntem în campanie electorală pentru alegerea preşedintelui. Acţiunea Distrigaz este una forţată de diverse interese, nu vreau să nominalizez, dar se simte un vânt liberal atât în refuzul consilierilor generali PNL- PDL de a vota hotărârea legată de fuziunea RADET - ELCEN de săptămâna trecută, cât şi în deciziile celor de la GDF Suez care în loc să stea la masa discuţiilor au redus direct presiunea la gazele naturale', a menţionat Oprescu.

Potrivit primarului, Distrigaz Sud Reţele nu a informat despre decizia luată înainte de a reduce presiunea la gaze, iar astfel de decizii pun în pericol siguranţa cetăţenilor.

'Am o întrebare pentru cei care pot trage la răspundere aceste societăţi. Nu există clauza privind protecţia populaţiei în contractul de concesiune a serviciului de distribuţie a gazului? Cred că nici ELCEN, nici Distrigaz nu s-au gândit la impactul acţiunilor lor asupra populaţiei oraşului. Sper să nu fi fost o înţelegere între cele două entităţi, că folosind populaţia să creeze presiune pe Primăria Municipiului Bucureşti', a adăugat edilul Capitalei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO