1EUR = 4.8024 RON | Bucureşti 15 º

Companii

Oprescu: Realizarea fuziunii ELCEN-RADET Bucureşti va duce la anularea unei datorii de 790 milioane euro

Realizarea fuziunii dintre ELCEN şi RADET Bucureşti va duce la anularea datoriei principale şi a penalităţilor acumulate în perioada 2005-2014 în valoare totală de 790 milioane de euro, a declarat luni primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

07 oct, 2014 | Agerpres

Potrivit acestuia, datoria "aberantă" a fost cauzată de reglementări "incoerente" şi de un management "defectuos" al ELCEN.

"În vederea satisfacerii condiţiilor necesare pentru adoptarea de către Guvern a hotărârii privind trecerea ELCEN de la Ministerul Energiei la Municipiul Bucureşti cât mai curând posibil, pe 13 octombrie va fi supusă aprobării de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti hotărârea privind acordul Bucureştiului de preluare a ELCEN Bucureşti (Electrocentrale). Pentru a trece această hotărâre este necesar votul a două treimi din numărul consilierilor generali ai Bucureştiului. Este vorba despre un vot pentru oraş şi pentru bucureşteni şi nu un vot politic!", a afirmat edilul Capitalei într-o declaraţie de presă.

El îi atenţionează pe aleşii locali că trebuie să-şi facă datoria faţă de cetăţeni.

"Şi dacă consilierii generali indiferent de culoarea politică nu votează această hotărâre promit că voi face publică lista aleşilor locali care se opun asigurării unor servicii decente cetăţenilor Bucureştiului. Vreau să-şi asume responsabilitatea votului în nume personal", a menţionat Oprescu.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO