1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 2 º

Companii

Oprescu vrea asistenţă juridică pentru posibile creanţe la Romstrade privind pasajul Mihai Bravu

PMB vrea să contracteze servicii de consultanţă, asistenţă şi reprezentare juridică pentru a identifica posibile creanţe rezultate în urma rezilierii contractului cu SC Romstrade SRL, care trebuia să construiască pasajul Mihai Bravu-Splaiul Unirii, potrivit unui proiect discutat marţi de CGMB.

28 ian, 2013 | Mediafax

În raportul de specialitate al proiectului de hotărâre se arată că municipalitatea "trebuie să depună, în regim de urgenţă, toate diligenţele pentru a identifica posibile creanţe ce pot face obiectul unei cereri de admitere a creanţelor asupra averii debitoarei SC Romstrade SRL".

Potrivit raportului, contractul pentru executarea pasajului suprateran Mihai Bravu - Splaiul Unirii a fost reziliat anticipat, iar pe rolul Tribunalului Giurgiu se află un dosar prin care s-a admis deschiderea procedurii generale a insolvenţei împotriva debitoarei SC Romstrade.

Conform aceluiaşi document, lipsa de consultanţă ar avea "impact negativ şi consecinţe financiare deosebit de grave", iar respectivele servicii nu pot fi asigurate de Direcţia Juridică a Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB).

Decontarea cheltuielilor pentru serviciile juridice ce urmează să fie achiziţionate vor fi asigurate din bugetul municipalităţii, potrivit raportului de specialitate.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, declara, la începutul lunii octombrie 2012, că podul de la Mihai Bravu va fi terminat întrucât stă "călare" pe constructor, el admiţând că locuitorii din zonă sunt nemulţumiţi de întârzieri, pe care le-a justificat prin existenţa unor inadvertenţe în ceea ce priveşte primul proiect.

Ulterior, în decembrie, Oprescu a precizat că a reziliat contractul încheiat cu Romstrade şi că proiectul pasajului este în faza de expertiză, urmând să fie scos din nou la licitaţie.

Compania Romstrade aparţine omului de afaceri Nelu Iordache, aflat în arest preventiv din 2 decembrie 2012, fiind cercetat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii alocaţi pentru construirea autostrăzii Nădlac-Arad.

În 28 aprilie 2011, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru pasajul Mihai Bravu-Splaiul Unirii, pentru o suprafaţă de aproximativ 15 hectare.

Pasajul denivelat a fost prevăzut a fi realizat suprateran pe relaţia Şoseaua Mihai Bravu - artera propusă la limita estică a Parcului Tineretului, pentru închiderea inelului principal de circulaţie al municipiului Bucureşti, ca legătură directă dintre Şoseaua Mihai Bravu şi intersecţia Şoseaua Olteniţei cu Bulevardul Constantin Brâncoveanu.

Pasajul Mihai Bravu - Splaiul Unirii este prevăzut în Planul Urbanistic General (PUG) al Bucureştiului, făcând parte din categoria lucrărilor de închidere a inelului principal de circulaţie.

Lucrările la pasajul suprateran au început în 17 ianuarie 2011. Primăria Municipiului Bucureşti a atribuit contractul, la începutul lunii decembrie 2011, companiei Romstrade.

Proiectul a fost estimat iniţial la 99,4 milioane lei, fără TVA, iar autoritatea contractantă a primit trei oferte pentru realizarea lucrărilor.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO