Oprescu vrea noi săli de concerte în Capitală şi renovarea Arenelor Romane şi a Teatrului Evreiesc

Primarul general Sorin Oprescu a declarat, vineri, că Bucureştiul este vocea cea mai puternică în cultura românească şi că are în vedere trei proiecte "ambiţioase şi extrem de utile", respectiv realizarea unor noi săli de concerte şi renovarea Arenelelor Romane şi a Teatrului Evreiesc de Stat.
Economica.net - vin, 12 apr. 2013, 18:21
Oprescu vrea noi săli de concerte în Capitală şi renovarea Arenelor Romane şi a Teatrului Evreiesc

„Puţini dintre cetăţenii oraşului cunosc şi conştientizează faptul că Primăria Municipiului Bucureşti susţine financiar, coordonează şi administrează peste 26 de instituţii publice de cultură, din care 14 teatre şi trei muzee în care îşi desfăşoară activitatea prestigioşi intelectuali, elita de aur a acestei ţări”, a declarat Oprescu, la conferinţa în care a prezentat „starea Bucureştiului” la cinci ani de la preluarea mandatului de primar general.

Edilul a mai spus, cu aceeaşi ocazie, că după modernizarea şi extinderea Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, reabilitarea Teatrului de Vară, reamenajarea Sălii Studio a Teatrului Odeon, a sălii Centrului de Proiecte Culturale a Municipiului Bucuresti, a sălii Operei Comice pentru Copii şi, mai ales, a dării în folosinţă a noii săli de spectacol a Teatrului Excelsior, are în vedere alte trei proiecte „ambiţioase şi extrem de utile”, care înnobilează valoarea culturală a oraşului.

Astfel, Oprescu a precizat că municipalitatea va construi noi spaţii de concerte, respectiv „un complex cultural” cu o sală de concerte de 2.500 de locuri şi una cu 500 de locuri, pentru evenimente de anvergură mică.

Spaţiul propus pentru amplasarea complexului se află pe esplanada din zona Piaţa Unirii. „Dorim demararea acestui proiect cel târziu în trimestrul I al anului 2014 şi finalizarea lui în semestrul I din 2016, valoarea estimată fiind de aproximativ 150-200 de milioane de euro”, a precizat primarul general al Capitalei.

Un alt proiect are în vedere renovarea, modernizarea şi restaurarea complexului Arenele Romane, iar cel de-al treilea vizează reabilitarea şi modernizarea clădirii Teatrului Evreiesc de Stat.

„Vizăm realizarea unui spaţiu cultural nou, modern, dotat la cel mai înalt nivel, cu o capacitate între 5.500 şi 8.000 de locuri şi scenă acoperită. Prin restaurare, dorim punerea în valoare a unei arhitecturi unice în zona Europei de Est. Debutul lucrării ar putea avea loc în semestrul II al anului 2014, cu finalizare în trimestrul IV din 2015 şi o valoare de aproximativ cinci milioane de euro”, a spus Oprescu, despre proiectul ce vizează Arenele Romane.

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Rețeaua de autostrăzi și drumuri expres în exploatare a României a ajuns la peste 1.091 de kilometri, transmite pe pagina proprie ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Amintim că joi a......
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat ...
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...