1EUR = 4.8742 RON | Bucureşti 6 º

News

Ce mai vrea Oprescu să construiască în Bucureşti - Un hipodrom

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, vineri, că în cea de-a doua jumătatea a mandatului său speră să finalizeze lucrările la Hipodromul Bucureştiului, nedând detalii despre locul în care ar putea fi amenajat, întrucât nu vrea să "dispară" terenurile.

16 noi, 2012 | Mediafax

"Avem un proiect, cel al senatorului Cristian Ţopescu. Am încercat să facem hipodromul pe o latură a Lacului Văcăreşti, dar nu am reuşit. Am identificat câteva terenuri care aparţin statului, situate la câţiva kilometri de Capitală, lângă autostrada A2", a susţinut Sorin Oprescu, care a precizat că cel mai probabil hipodromul va fi finalizat în cea de-a doua jumătate a mandatului de edil şef al Capitalei.

Întrebat unde anume este situat terenul şi care este suprafaţa acestuia, Oprescu a spus: "Nu vreau să spun care şi unde sunt terenurile pentru ca acestea să nu dispară".

Totodată, primarul general a mai spus că pentru darea în folosinţă a unui asemenea obiectiv este necesară şi o linie de transport în genul trenurilor supraterane cu care cetăţenii să poată ajunge într-o durată scurtă de timp la hipodrom.

La începutul secolului trecut, în Băneasa, pe terenul unde e Aeroportul "Aurel Vlaicu", s-a ridicat un hipodrom. Începând cu 1875, Bucureşti a avut un Jockey Club naţional, al cărui preşedinte a fost Regele Carol I. În 1905, arhitectul I. Berindey a ridicat construcţia Hipodromului Băneasa, căruia i s-au alocat 60 de hectare de teren pentru pistele de galop şi de trap, pentru tribune, restaurante, grajduri, dependinţe, anexe. În 1960, s-a disputat ultimul derby, hipodromul a fost apoi mutat la Ploieşti, fiind desfiinţat odată cu colectivizarea din 1962.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO