OPSPI a numit patru membri în Consiliul de Administraţie al Transgaz

CEO-ul Ţiriac Holdings, Petru Văduva, avocatul Radu Cernov, un director din OPSPI, Mihaela Preda, şi un actual membru al Consiliului de Administraţie al Transgaz, Ion Sterian, au fost aleşi în Consiliu de către Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI).
Economica.net - lun, 08 apr. 2013, 12:09
OPSPI a numit patru membri în Consiliul de Administraţie al Transgaz

Alegerea celor patru membri ai Consiliului de Administraţie al Transgaz Mediaş (TGN) a avut loc vineri, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.

În selectarea celor patru au fost avute în vedere criterii precum experienţa în domeniul administratiei publice, în industria de gaze, relaţiile cu finanţatori externi, cu autorităţi de reglementare şi companii energetice, precum şi experienţa în domeniul economic.

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a declarat, în 3 aprilie, că Ministerul Economiei va anunţa în cel mult două zile numele managerului profesionist al companiei, precum şi Consiliul de Administraţie, selectaţi prin concurs.

Ministerul Economiei anunţa, în 19 martie, că OPSPI a primit 67 de candidaturi pentru posturile de administratori. Consiliul de Administraţie al Transgaz are prevăzute în organigramă cinci locuri.

Potrivit comunicatului, pe lista scurtă au figurat 12 candidaţi, iar directorul general al Transgaz ar putea fi numit din rândul membrilor Consiliului de Administraţie.

„În cadrul procesului de selecţie s-a luat în considerare posibilitatea de a se alege directorul general al Transgaz din cadrul ddministratorilor numiţi în Consiliul de Aministraţie, astfel s-a avut în vedere ca în componenţa acestuia să existe cel puţin o persoană capabilă şi interesată de o pozitie executivă”, se arată în comunicat.

Petru Văduva este director general al Ţiriac Holdings şi membru în Consiliile de Administraţie ale Unicredit Ţiriac Bank şi Allianz Ţiriac. El a mai lucrat în companii din Rusia, Marea Britanie şi SUA.

Radu Cernov este partener al firmei de avocatură Enescu Panait Pop şi Asociaţii. Printre altele, el a coordonat negocierile cu Uniunea Europeană pe două capitole din domeniile telecomunicaţiior şi audiovizual.

Mihaela Preda este director în Direcţia de relaţii instituţionale şi politici comunitare din Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI. Printre proiectele coordonate de Preda figurează vânzarea unui pachet de 15% din acţiunile deţinute de stat la Transgaz, operţiune în desfăşurare.

Ion Sterian este, din 2007, membru în Consiliul de Administraţie al Transgaz. El deţine şi poziţia de director executiv al direcţiei tehnice din Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat.

Procesul de selectare a unor manageri profesionişti pentru companiile de stat este derulat Ministerul Economiei, prin OPSPI. Statul este asistat în acest proces de firmele Quest Advisors şi Transearch International.

Quest Advisors a fost înfiinţată de Vasile Luţai Hariton şi este condusă de acesta alături de Loredana Serfezi şi de Andreea Acalovschi, iar Transearch International este o companie internaţională de recrutare, cu sibsidiare în mai multe ţări.

Potrivit angajamentelor Guvernului faţă de Fondul Monetar Internaţional (FMI), Transgaz, alături de altele din portofoliul statului, ar fi trebuit să aibă încă de anul trecut management selectat pe criterii exclusiv profesionale.

La ultima misiune a FMI la Bucureşti, din luna ianaurie, Executivul a promis din nou că va selecta în acest an directori independeţi politic la conducerea mai multor companii de stat.

Te-ar mai putea interesa și
CEC Bank lansează pachetele de cont curent 100% digitale pentru persoanele juridice IMM și PFA-uri
CEC Bank lansează pachetele de cont curent 100% digitale pentru persoanele juridice IMM și PFA-uri
CEC Bank lansează pachetele de cont curent ce pot fi accesate 100% online de către IMM-uri și PFA-uri. Noile pachete sunt disponibile în magazinul virtual al CEC Bank – CEC_IN - și pot fi......
Reactorul 1 de la Cernavodă a revenit la putere nominală
Reactorul 1 de la Cernavodă a revenit la putere nominală
Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă a revenit la putere nominală în noaptea de duminică spre luni, anunţă ...
Coronavirus: Bilanţul deceselor din Statele Unite, pe cale să îl depăşească pe cel al pandemiei de gripă spaniolă
Coronavirus: Bilanţul deceselor din Statele Unite, pe cale să îl depăşească pe cel al pandemiei de gripă spaniolă
Bilanţul deceselor de COVID-19 din Statele Unite va depăşi în următoarele două zile numărul persoanelor care au murit ...
Scandalul CITY Insurance – FGA primeşte cereri de deschidere a dosarelor de daună din partea potenţialilor creditori de asigurare
Scandalul CITY Insurance – FGA primeşte cereri de deschidere a dosarelor de daună din partea potenţialilor creditori ...
Fondul de garantare a asiguratilor (FGA) a luat act de Decizia Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) prin care s-a ...