OPSPI a propus şase candidaţi pentru Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia

Un consilier al ministrului delegat pentru energie Constantin Niţă, Ioan Mihăilă, şeful OPSPI Gabriel Dumitraşcu şi alte patru persoane candidează pentru poziţia de membru în Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate companiei.
Economica.net - joi, 27 iun. 2013, 12:09
OPSPI a propus şase candidaţi pentru Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia

Lista candidaţilor a fost definitivată recent de Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie.

Consiliul de Supraveghere este format din şapte membri, iar şase dintre aceştia ar urma să fie înlocuiţi într-o AGA programată pentru vineri, astfel că Fondul Proprietatea ar putea rămâne numai cu un reprezentant, faţă de doi în prezent.

Fondul Proprietatea, acţionar semnificativ al Complexului Energetic Oltenia, este reprezentant în Consiliul de Supraveghere de Daniel Adrian Naftali şi de Radu Mircea Florescu.

Din actualul consiliu, ales în luna octombrie a anului trecut, au fost propuşi pentru un nou mandat Georgiana Porumbel şi Dorin Cătălin Spătaru.

Porumbel coordonează departamentele Legal, Comercial şi Achiziţii la Pirelli & C.ECO Tehnology Ro, parte a grupului italian Pirelli, iar Spătaru este directorul general al producătorului şi distribuitorului de materiale de construcţii Selena România.

Pe lista candidaţilor pentru se regăsesc şi Răzvan Purdilă, director în cadrul Transelectrica şi fost membru în CS la CE Oltenia îl ultimele trei luni ale anului trecut, precum şi Alin Chițu, senior manager la Ţucă Zbârcea & Asociații. Chiţu este şi membru în Consiliul de Administraţie al Imprimeriei Naţionale, poziţie pe care o ocupă din noiembrie 2012.

Actualul Consiliu de Supraveghere al CE Oltenia este format din Marius Eugen Untescu (director în cadrul Ministerului Economiei), Alexandru Alexe (director în cadrul OPSPI) şi Georgel Călin (adjunct – şef serviciu în cadrul Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului), Georgiana Porumbel, Dorin Cătălin Spătaru, Daniel Adrian Naftali şi de Radu Mircea Florescu, ultimii dou reprezentanţi ai Fondului Proprietatea.

Alexe şi Călin au fost numiţi în Consiliul de Supraveghere la începutul acestui an.

Complexului Energetic Oltenia a fost înfiinţat anul trecut prin fuziunea complexelor energetice Craiova, Rovinari şi Turceni cu Societatea Naţională a Lignitului Oltenia.

Ministerul Economiei deţine 77,17% din companie, Termoelectrica 0,84%, iar Societatea Comercială pentru Închiderea şi Conservarea Minelor are o participaţie de 0,44%.

Singurul acţionar privat al producătorului de electricitate este Fondul Proprietatea, cu un pachet reprezentând 21,53% din titluri.

Conform scrisorii de intenţie transmisă FMI, Guvernul ia în calcul să îşi „reevalueze paşii” în cazul CE Oltenia şi se gândeşte la un parteneriat mixt cu o companie privată sau chiar privatizarea majoritară cu un investitor strategic.

Privatizarea Complexului Energetic Oltenia a fost luată în calcul şi la începutul acestui an în discuţiile cu FMI, dar premierul Victor Ponta a anunţat atunci că nu se pune problema cedării pachetului majoritar de acţiuni, pentru că societatea este pe profit, are management privat şi a semnat o investiţie de un miliard de dolari la Rovinari, şeful Executivului arătând că doar 15% dintre acţiuni vor fi listate pe bursă.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Grâul şi lactatele continuă să împingă în sus preţurile mondiale la alimente
Grâul şi lactatele continuă să împingă în sus preţurile mondiale la alimente
 Indicele global al preţurilor produselor alimentare şi-a continuat creşterea în luna noiembrie, pentru a patra lună ...
E.On folosește mai nou un robot pentru a rezolva cererile de racordare la rețeaua electrică
E.On folosește mai nou un robot pentru a rezolva cererile de racordare la rețeaua electrică
E.On România anunță că operatorul rețelei de distribuție din grup, Delgaz Grid, a implementat un robot, Imobot, pentru ...
România a avut şi în 2019 cel mai mare deficit de încasare a TVA din UE, 34,9%
România a avut şi în 2019 cel mai mare deficit de încasare a TVA din UE, 34,9%
Deficitul global de încasare a TVA în statele membre ale UE a scăzut cu aproximativ şapte miliarde euro în 2019 comparativ ...