1EUR = 4.7550 RON | Bucureşti 22 º

Companii

OPSPI: Prospectul ofertei secundare de listare la bursă a Transgaz va fi gata în câteva zile

Prospectul ofertei secundare de vânzare la bursă a unui pachet suplimentar de 15% din acţiunile deţinute de stat la transportatorul de gaze naturale Transgaz mediaş (TGN) va fi finalizat în câteva zile, spune şeful OPSPI, fără a oferi o dată certă.

12 sep, 2012 | Mediafax

"Oferta Transgaz este foarte aproape de lansare, nu putem anunţa o dată calendaristică. Este o chestiune de ordinul zilelor până la definitivarea prospectului ofertei secundare", a declarat miercuri şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu.

Listarea acţiunilor companiei de stat a fost amânată de mai multe ori de Guvern. Cel mai nou termen pentru derularea operaţiunii a fost stabilit pentru luna septembrie, fiind o precondiţie pentru aprobarea celei de-a şasea evaluări a acordului cu Fondul Monetar Internaţional.

Compania este listată la Bursa de Valori Bucureşti din 2008.

Intermediarul operaţiunii este consorţiul format din firmele de brokeraj Raiffeisen Capital&Investment, Wood&Company Financial Services şi BT Securities.

Transgaz Mediaş este operatorul reţelei naţionale de transport al gazelor naturale. Compania este controlată de stat, prin Ministerul Economiei.

Statul deţine 73,51% din acţiunile companiei. În acţionariatul Transgaz se regăseşte şi Fondul Proprietatea, care deţine 14,98% din titluri, iar restul de 11,5% din acţiuni sunt în portofoliile investitorilor de la bursă.

Acţiunile Transgaz se tranzacţionau miercuri dimineaţă la un preţ de 202 lei, în creştere cu 1% faţă de referinţă. La această cotaţie compania are o capitalizare de 2,37 miliarde lei (530 milioane euro).

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO