Opt retaileri online, printre care şi eMAG, cer UE să regândească definiţia „utilizatorului final activ”

Un grup de opt companii cu afaceri online au cerut miercuri guvernelor din Uniunea Europeană să regândească ceea ce poate fi considerat drept "utilizatorul final activ" al serviciilor lor, de teamă că definiţia propusă în prezent ar putea să le dezavantajeze, transmite Reuters.
AGERPRES - mie, 27 oct. 2021, 19:40
Opt retaileri online, printre care şi eMAG, cer UE să regândească definiţia

Uniunea Europeană pregăteşte Actul legislativ privind pieţele digitale (DMA), care va pune la punct reguli pentru marile companii digitale precum Google, Amazon sau Facebook, în ideea de a asigura o competiţie corectă. Numărul de utilizatori finali activi va fi unul dintre criteriile utilizate pentru a identifica cei mai mari jucători de pe piaţă, conform propunerilor actuale.

Într-o scrisoare trimisă miniştrilor UE responsabili pentru DMA, directorii firmelor Booking.com, Zalando, bol.com, Allegro, eMag, Delivery Hero, Vinted şi Wolt au subliniat că nu toţi cei care vizitează site-urile lor devin şi clienţi.

„Suntem alarmaţi de recentele propuneri din Consiliu, care definesc „utilizatorii finali activi” în mod incorect drept „vizitatorii” pentru toate platformele bazate pe tranzacţii, indiferent de mărimea lor”, se arată în această scrisoare. „Utilizarea celor care vizitează site-ul web sau aplicaţia drept o bază pentru numărarea „utilizatorilor finali activi” distorsionează în mod dramatic numărul utilizatorilor relevanţi”, mai susţin firmele menţionate.

În documentul menţionat de Reuters se mai arată că remuneraţia pe care companiile o primesc de pe urma achiziţiilor pe platformele lor generează cea mai mare parte din veniturile lor iar ceea ce contează sunt „clienţii activi” şi nu „vizitatorii”.

Parlamentarii europeni trebuie să negocieze Actul legislativ privind pieţele digitale (DMA) cu statele membre UE, înainte ca actul legislativ să devină lege, posibil în 2023.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi din consumul tuturor sondelor din România
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi ...
Petrom a mai deschis recent două mici centrale electrice de tip “gas to power” și a ajuns astfel la 40 de astfel de ...
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan:  Aţi preferat marketingul!
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan: Aţi preferat marketingul!
Adrian Câciu i-a replicat primarului general al Capitalei Nicuşor Dan care a precizat că ar dori o întâlnire cu ministrul ...
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Preţurile la energie în Europa au doborât record după record încă înainte de venirea iernii şi această criză se ...